21.8 C
София
вторник, юни 6, 2023

Байдън критикува Fox News и уволни водещия Тъкър Карлсън

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Президентът направи някои остри забележки по адрес на редица републиканци, включително конгресмен Марджъри Тейлър Грийн, губернатор на Флорида Рон ДеСантис и председателя на Камарата на представителите Кевин Маккарти, и отдели време, за да се прицели срещу Карлсън само дни след като последният беше неочаквано уволнен.от Fox Новини.
„Истината е, че наистина имаме с какво да се гордеем: ваксиниране на нацията, трансформиране на икономиката, исторически законодателни победи и междинни резултати. Но работата все още не е свършена, искам да кажа, свършена е за Тъкър Карлсън“, каза Байдън , смущаващо.Репортерите, събрали се на събитието, каза кореспондент на Huffington Post от мястото на събитието. „Какво си толкова .. оооо… – погледна той към един от журналистите, без да довърши изречението. – Мислите ли, че това не е разумно? Дайте ми почивка.“

Това беше продължение на следващия импровизиран Байдън на публично място. В началото на събитието ръководителят на Съединените щати, който се появи на вечеря в смокинг с пеперуда, каза, че ще говори десет минути, ще отговори на „нула въпроси“ и „оживено“ ще си тръгне. Той говореше повече. И не отговаряше на въпроси.
След като атакува личности, той се обърна към Fox News, намеквайки за неотдавнашното уреждане на дело за клевета на стойност 787,5 милиона долара с Dominion Voting Systems. „Страхотно е, че кабелните новинарски мрежи са тук днес: MSNBC е собственост на NBCUniversal, Fox News е собственост на Dominion Voting Systems“, каза Байдън, отново засрамвайки журналисти, които знаят, че Fox е собственост на милиардера магнат Рупърт Мърдок, 92.

„Миналата година вашите любими репортери на Fox News успяха да присъстват, защото бяха напълно ваксинирани и подсилени. Тази година, с това споразумение за 787,5 милиона долара, те са тук, защото не можаха да откажат безплатен обяд. И, по дяволите, аз бих наречете Фокс честен, честен и правдив. Но тогава те могат да ме съдят за клевета“, засмя се американският президент, като благодари специално на Мърдок, който не му „позволява да забрави възрастта си“. „Как да не обичам човек, който ме кара да изглеждам като Хари Стайлс?“ – иронизира Байдън за Рупърт Мърдок, като нарече 29-годишния британски певец застъпник на интересите на ЛГБТ общността.
Байдън завърши речта си с нападки срещу теоретиците на конспирацията, както и с шеги за своя предшественик, бившия президент Доналд Тръмп и милиардера Илон Мъск.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ