22.8 C
София
петък, юни 14, 2024

Банка подпука изверга Йоанис Козас

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Банка обяви за публична продан фабриката за преработка на маслини в Благоевград на скандалния гръцки бизнесмен Йоанис Козас, който бе обвинен от съпругата си Стефка Терзийска, че е поръчал убийството ѝ, пише struma.bg.

Само в Novinite-Dnes.eu: Йоанис Козас пътува до Гърция, докато е под домашен арест и кара кола без книжка – плаща ли на съдии и прокурори?

Сградата е в местността Проевски чифлик на Благоевград и е на 2 нива с площ 1034 кв.м и 275 кв.м. Продава се заедно с терена под нея от 4097 кв.м. Частен съдебен изпълнител Шукри Дервиш организира продажбата й при начална цена за наддаване от 1 082 880 лв. без ДДС.

В специална зебележка в съобщението за публична продан е указано, че обявеният за купувач дължи ДДС. Фабриката е ипотекирана в Банка ДСК 2 пъти – през 2021 г. и през февруари 2023 г., а от този февруари й е наложен запор. Фирмата, с която през 2007 г.

Йоанис и Стефка основават бизнеса с маслини, е „Олимпос-99“ ООД. През 2018 г. около развода им Терзийска е изключена от управлението и на нейно място влиза синът им Констандинос Йоанис Козас.

Проверка по рама

Според Търговския регистър оттогава баща и син са съсобственици и съуправители на дружеството, но бизнесът реално се върти от бащата.

Миналата година посред бял ден пред дома ѝ в Благоевград Стефка Терзийска бе зверски пребита, в резултат на което ослепя с едното око. Полицията хвана нападателя – кикбоксьора Кирил Лукаров, но той отказа да съобщи кой го е наел.

Новина на Novinite-Dnes.eu: 50 бона платени за осакатяването на Стефка в Благоевград, бита от наркоман с кози крак (ВИДЕО + СНИМКИ)

Още тогава Терзийска бе категорична, че поръчителят е бившият й съпруг, но органите на реда задържаха Йоанис Козас доста по-късно, и то за шофиране под въздействието на наркотици и незаконно оръжие.

Впоследствие Козас бе освободен под парична гаранция от 5000 лв. след оплакване, че е много болен.

В момента Лукаров е под домашен арест, Йоанис Козас „се лекува“ в имението си в село Дъбрава, а Стефка Терзийска продължава да се бори за запазване зрението поне на другото око и да живее в денонощен страх от ново нападение.

Магазин за Акумулатори

Материалът Банка подпука изверга Йоанис Козас е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ