19 C
София
петък, юни 14, 2024

Шокиращо: Жената на Андрей Цеков спря 21 обществени поръчки на Столична община

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Жената на Андрей Цеков спря 21 обществени поръчки на Столична община за 204 милиона лева. Това е резултатът от нелепия опит на кмета Васил Терзиев да се намеси в предизборната кампания.

На извънреден брифинг по-рано днес Терзиев се изтъпани с новината за спрените поръчки, но „пропусна” да каже пред медиите, че проверките на незавършилите процедури са направени от две външни фирма – едната е на г-жа Деница Цекова, съпруга на бившия министър и член на Изпълнителния съвет на „Продължаваме промяната” Андрей Цеков, а другата на адвокатка, работила с екипа на Кирил Петков като министър на икономиката.

Преди повече от месец общинските съветници от ГЕРБ-СДС обявиха, че с директни договори Васил Терзиев е дал на тези две фирми, свързани с партия „Продължаваме промяната”, да извършват проверки на процедури по Закона за обществени поръчки.

Очевиден е фактът, че кметът Васил Терзиев изпълнява политически поръчки, които заплаща с публични средства. Законосъобразността на процедурите според българското законодателство се установява от компетентните институции и българския съд.

Екипът на кмета Йорданка Фандъкова не финализира процедурите за избор на изпълнители за изграждане на бул. „Копенхаген” и основен ремонт на трамвайните трасета по бул. „Мария Луиза“ и бул. „Скобелев“ именно с мотива, че новият кмет трябва да може да ги прегледа и да вземе решение.

Проверка по рама

Интересен е фактът, че на 7 май тази година кметът Васил Терзиев е подписал решението за избор на изпълнител за основен ремонта на бул. „Мария Луиза“.

Днес, месец по-късно, след като собственото му решение е влязло в сила, обявява, че спира процедурата. Защо вече избрана от Терзиев фирма месец по-късно се е оказала неподходяща, е въпрос за това как и кой реално ще избира фирмите, с които ще работи.

Материалът Шокиращо: Жената на Андрей Цеков спря 21 обществени поръчки на Столична община е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ