България

БЕЗОЧИЕ: Прокуратурата покри „Барселонагейт” и пачките в чекмеджето на Бойко! (ДОКУМЕНТ)

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Прокуратурата на Република България покри световния скандал „Барселонагейт” и чекмеджето с пачки евро по 500 на Бойко Борисов!

Държавното обвинение под диктата на Иван Гешев отказа да отговори на въпроси на „Евроком“, свързани с бившия премиер от СИК и къщата на неговата бивша любовница „Мис Бикини” Борислава Йовчева в Барселона.

От телевизията поискаха информация по следните въпроси чрез Закона за достъп до обществена информация.

1. Какви са резултатите от превода и анализа на 219-те страници доклад, който получихте от Испания по случая „Барселонагейт“?

2. Какви са резултатите от поисканата проверка на серийните номера на банкнотите от чекмеджето на изтеклите снимки на бившия премиер Бойко Борисов?

3. Какви са резултатите от проверката за изпратения заплашителен СМС към народния представител Любомир Каримански?

4. Какво се случи с желанието на Прокуратурата да разпита Васил Божков? Ще бъде ли разпитан? Получихте ли отговор на вашето запитване за евентуалния му разпит?

От прокуратурата отговориха, че „съгласно чл. 2 ал. 1 ЗДОИ обществена е всяка информация, която отговаря на два кумулативно посочени признака: да е свързана с обществения живот в Република България и да дава възможност на граждани да си съставят собствено мнение по отношение на дейността на задължителните субекти.“

Изглежда от прокуратурата считат, че горепосочените теми не са свързани с обществения живот в Република България и допълват:

„Информацията във връзка с хода на проверките по образувани преписки, както и такава, свързана с разследването по досъдебни производства, не попада в приложното поле на ЗДОИ, поради което такава не може да Ви бъде предоставена“, гласи съобщението от ВКП.

Материалът БЕЗОЧИЕ: Прокуратурата покри „Барселонагейт” и пачките в чекмеджето на Бойко! (ДОКУМЕНТ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort