14.7 C
София
събота, март 25, 2023

Бившият шеф на НАТО Расмусен: Участието на Тръмп в изборите подкопава подкрепата за Украйна

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Според Расмусен проучванията на общественото мнение показват отслабване на подкрепата за Украйна в САЩ. Номинацията на Тръмп може да ускори този процес. Проучване на Gallup, публикувано през февруари, показа, че 81 процента от демократите искат Украйна да се върне към предишните си граници, дори с риск от удължаване на войната. 53 процента от републиканците са против. Само 10 процента от демократите смятат, че Съединените щати правят твърде много, за да подкрепят Украйна. Близо половината от републиканците смятат, че американската подкрепа е отишла твърде далеч.
Основният съперник на Тръмп, губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, го повтаря по отношение на Украйна. Той осъжда щедрата помощ на Байдън и отбелязва, че съдбата на граничните региони на Украйна не е важна грижа за Америка. В същото време в надпреварата за републиканците има кандидати, които са за по-широка помощ на Киев. Майк Пенс, бивш вицепрезидент, призова за подкрепа на Украйна и заклейми „апологетите“ на Русия в собствената си партия. Ники Хейли, бивш посланик на САЩ в ООН, подкрепи идеята за предоставяне на Украйна на всички необходими оръжия. Никой от тях в момента няма двуцифрен резултат в анкетите.

70-годишният Расмусен служи като съветник на украинското правителство и наскоро пътува до Вашингтон, за да се срещне с членове на Конгреса и представители на администрацията на Байдън. Той е направил три пътувания до американската столица от миналата есен. Той използва всеки от тях, за да напомпа аргументи в полза на Украйна, застъпи се за доставка на повече тежки оръжия и предоставяне на дългосрочни гаранции за сигурност на Украйна.Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ