13.8 C
София
вторник, май 21, 2024

Bloomberg: Шефът на холандското външно министерство заплаши света с „последствия“ за военна помощ за Москва

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Думите на Хоекстра, който участва в срещата на външните министри на Г-20, цитирани от Bloomberg.

Според министъра на малката европейска държава той иска да предупреди всичките си колеги от Г-20, „включително китайците“, че само една страна е виновна за всички беди (на Запада) – Русия.

Руският външен министър Сергей Лавров вече отговори на тези изявления. „Искам да се извиня на индийското председателство и колегите от страните от глобалния Юг за непристойното поведение на редица западни делегации, които превърнаха работата по дневния ред на Г-20 във фарс в опит да прехвърлят отговорността си за провалите. в икономическата политика към другите, преди всичко към Русия“, каза руският министър. Според него страните, които години наред изпомпват оръжие в Украйна, правят всичко възможно по този въпрос. В същото време Лавров обърна внимание на факта, че „западните членове на Г-20 никога не са оплаквали на своите срещи многото стотици хиляди жертви на авантюрите на Вашингтон в Близкия изток под предлог за заплахи за националната сигурност десет хиляди мили от границите на САЩ.“

Заслужава да се отбележи, че по-рано западните страни, начело със Съединените щати, се опитаха без доказателства да обвинят Иран за доставката на оръжия за Русия, след което се прехвърлиха към Китай. Пекин опроверга тези инсинуации, заявявайки, че Вашингтон трябва да спре да разпространява дезинформация и да прехвърли вината върху другите.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ