16.8 C
София
неделя, май 28, 2023

Бойко, къде са 90 млн. лева? ВиК дружества с менте търгове, печели само „наша“ фирма

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Конкретика как точно се нагласят търговете във водния сектор бе принуден да признае министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков. Преди два дни той и колежката му Росица Карамфилова съобщиха, че България ще загуби 90 млн. лв. след финансови корекции на проектите по европейската програма „Околна среда“ заради измами в сектора по времето на Бойко Борисов.
„Гарантирано от ГЕРБ”: Три години, 500 млн. лв. и само пет ремонтирани язовира, къде са парите?

Пред БНТ Шишков днес уточни, че са проверени 10 ВиК дружества във връзка с подмяна на водопреносната мрежа. При всички били установени проблеми с възлаганията.

„Проверени са 21 договора, само 4 от тях нямат проблеми,17 имат. Проблемът се състои в начина, по който са възлагани договорите – в търговете кандидатстват определен брой участници, отстраняват се всички и остава един. Но се оказва, че и той има същите нередности като останалите“, обясни Шишков.
Най-много нередности са установени в дружествата в Смолян, Кърджали, Стара Загора и Бургас. Регионалният министър даде като ярък отрицателен пример ВиК – Бургас. По думите му през последните 8 месеца МРРБ и българският ВиК холдинг се опитвали да сменят управителя на дружеството, но съдът ги възпрепятствал.

Материалът Бойко, къде са 90 млн. лева? ВиК дружества с менте търгове, печели само „наша“ фирма е публикуван за пръв път на Новините Днес.
Народ

Новините Днес

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ