21.3 C
София
понеделник, септември 25, 2023

Бойкот на марката! Отровилата Родопите „Девин“ ЕАД се измъкна със… 100 кг пъстърва

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Бутилиращата минерална вода компания „Девин“ ЕАД, буквално отровила с фекални води Родопите, която новина единствено Новините Днес не спести, обяви, че днес е пуснала първите над 500 броя балканска пъстърва (100 кг) във водите на градската част на река Девинска.
Омерта в Новините Днес: „Девин“ ЕАД отрови водата на Родопите, телевизиите мълчат – камерите им запушени с пачки от реклама (СНИМКИ)

Рибата беше отровена на 5 август от замърсяване с битово-фекален характер от води, изпуснати от предприятието аварийно при подмяна на помпи. Компанията обещава да продължи зарибяването с още 200 кг риба, като така се надява да й се размине народното недоволство.

След статия на Новините Днес: Прокуратурата откри, че „Девин“ ЕАД отрови водата в Родопите

„Девин“ АД съобщава, че резултатите от анализа сочат, че в реката няма наличие на замърсяване. Все още се очакват резултатите от започналите вътрешни и външни проверки за причините и щетите.
Междувременно в социалните мрежи все по-голяма скорост набират призиви за пълен бойкот на водата от марката „Девин“, към които се присъединяват хиляди българи.

Материалът Бойкот на марката! Отровилата Родопите „Девин“ ЕАД се измъкна със… 100 кг пъстърва е публикуван за пръв път на Новините Днес.
Народ

Новините Днес

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ