България

Бомба! 4 министри от служебното остават и в редовното правителство

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Има такъв народ повишиха градуса на очакванията с изказването на Радостин Василев, че до седмица би трябвало да има нов кабинет. Това отново повдигна въпросът кой ще е следващият премиер на България. 

В публичното пространство се спрягат имената на Стефан Янев, сегашният служебен министър-председател и на икономическия министър Кирил Петков. 

Завъртат се и имената на Петър Илиев, предложен от ИТН първоначално като правосъден министър и Любомир Каримански – също представител на партията, отбелязва Bulgaria on air. За министри също са няколко възможните имена от сегашното служебно правителство – отново Кирил Петков, както и Бойко Рашков, Янаки Стоилов и  Велислав Минеков. 

ИТН най-напред излязоха с готов проектокабинет. В него Николай Василев трябваше да бъде премиер. В публичното пространство обаче имаше съмнения около номинацията му. Останалите партии в 46-ия парламент също проявиха недоволство. Затова и Слави Трифонов оттегли кандидатурата на Василев. Направен бе обратен ход – първо да се водят преговори за подкрепа и после за имена.

Макар че новият парламент вече започна работа, протекоха срещи между ИТН и останалите формации, както и разговори при държавния глава, то все още не е ясно дали ще се стигне до консенсус. Набелязват се само отделни приоритети, но без особена конкретика. За имена на бъдещи министри също засега не се говори. Според някои обаче служебният кабинет има подкрепа на обществото и се харесва на партиите, които се надяват да влязат в новото управление. 

Проверка по рама

Novini.bg припомня, че само ГЕРБ-СДС не участват в разговори с ИТН, като не бяха поканени за такива. Сами отказаха да отидат на консултации и при президента. ГЕРБ са в изострени отношения както с държавния глава, така и със служебното правителство. 

Междувременно днес започнаха разговорите между експертите на ИТН и останалите партии по темите за правосъдието и социалната политика и икономиката. 

Коментари

Коментара

loading…
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Магазин за Акумулатори

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort