България

Мая тропна по масата: 369 лв. минимална пенсия от 1 октомври!

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Минималната пенсия да стане 369 лв. от 1 октомври. Това е задължително условие, за да получи “Има такъв народ” подкрепата на ИБГНИ, обяви Мая Манолова от коалицията след първи тур на преговори по социалната програма на бъдещо управление.

Механизмът обаче не е договорен – може да е с преизчисление по актуален осигурителен доход, както настояваше ИБГНИ, но може и с вдигане тежестта на година стаж, както предлага служебното правителство, разясни Манолова. Според нея имало съгласие от страна на хората на Слави Трифонов това да се случи.

От 1 януари пък ще има следващо увеличение на пенсиите, разясни Манолова. Освен това ИТН се съгласили да приемат от 1 октомври нейните предложения за закон за личните асистенти за инвалидите и подпомагане с 2-10 хил. лв на децата.Общата цена ще е 650 млн. лв., виждаме, че тези пари ги има, категорична бе Манолова.

В икономиката и финансите имаме пълно припокриване – запазване на плоския данък от 10 процента за граждани и бизнес, въвеждане на необлагаем минимум и праг от поне 164 хил. лв. за регистрация по ДДС, разказа пък Мария Капон от ИБГНИ. Ще има отбивка от данъка върху доходите за общините и намаляване до 10 на сто на данъка за едноличните търговци.

Проверка по рама

Коментари

Коментара

loading…
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort