Криминални

Братът на убития бездомник похотливец в Пловдив е неоткриваем

Кирил Стоянов (45 г. ) и Цанко Петрунов (44 г.) бяха доведени оковани в Пловдивския окръжен съд да отговарят за убийството на бездомника Лалко Журков. Той издъхна на 7 юли м.г. след жесток побой до Джумая джамия. Заради отсъствие на брата на жертвата обаче процесът беше отложен за втори път.

Делото трябваше да се гледа преди 2 седмици – на 13 юни, но тогава също не бе открит братът на Лалко Ивайло Журков. Тогава съпругата на жертвата Мария Григорян поиска доживотна присъда за убийците на мъжа ѝ.

На днешното заседание отново не присъстваше Ивайло Журков. Има информация, че мъжът от 10 години живее и работи в Германия, пише Лупа бг.

От шестимата призовани пострадали в залата беше само вдовицата на бездомника, която през цялото време бършеше сълзите си.

Стоянов и Петрунов се познавали и редовно пили заедно в района на градинката на Джумая джамия в Пловдив, където често ходел и Лалко Журков. Тримата се сближили покрай алкохола, като в един момент бездомникът дори се пренесъл в дома на Кирил Стоянов.

Проверка по рама

На 6 юли м.г. Журков пиел бира в района на Джумая джамия. Видял младежи, седнали на стълбите. Бездомникът се приближил към тях, придърпал към себе си малолетно момиче и започнал да го опипва. През това време наблизо бил Цанко Петрунов, който уведомил полицейски патрул, а по-късно разказал за случилото се на Кирил Стоянов. Ядосани от поведението на Лалко Журков, двамата мъже решили да го накажат.

Те започнали да удрят клошаря в главата. Побоят продължил около 10 минути. Стоянов и Петрунов видели, че е в безпомощно състояние, но вместо да му помогнат, останали наблизо и продължили да пият. Свидетели подали сигнал в полицията. На място пристигнал медицински екип, който установил, че бездомникът е починал. Според аутопсията 55-годишният Лалко е издъхнал в резултат на черепно-мозъчна травма.

От задържането си Кирил Стоянов и Цанко Петрунов са в затвора. В началото на месеца по-младият от тях беше осъден на 3 години за това, че на 18 май 2021 е пребил приятелката си, като ѝ счупил 6 ребра.

Криминално

Новините Днес

Магазин за Акумулатори

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort