България

Браво! Стара Загора отново се опълчи на опита за турско влияние на изборите у нас /видео/

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:
За втори пореден ден в Стара Загора се проведе мирно шествие заради вота в Турция. Хората въстанаха и изразиха своето недоволство от намесата на южната ни съседка в изборния процес у нас.

Гражданите се събраха на площада пред общината. Те носеха плакати, на които бяха изписани призиви против намесата на Турция в България и символизиращи това, че президентът трябва да се избере от българските граждани, а не от Анкара. „Ердоган, долу ръцете от България“ и „България избира президент, Турция – НЕ!“, се четеше на част от плакатите.

Хората тръгнаха от централния булевард, продължиха към Областната управа и поискаха по-висока избирателна активност на вота в неделя.

Целта на шествието е да стане ясно, че хората имат активна гражданска позиция. Един от организаторите Кольо Колев беше категоричен, че намесата от страна на Турция противоречи на нашата Конституция.

Вчера Стара Загора първа въстана срещу опита на Турция да влияе на изборите в България. Според експерти Турската администрация и специалните служби имат огромна роля в агитацията на българите с двойно гражданство да отидат до урните.

Жителите на Стара Загора са категорични, че проявите ще продължат и през следващите дни до избирането на президент на Република България, което ще се случи в неделя.

На фона на единствения кандидатпрезидентски дебат между Румен Радев и Анастас Герджиков снощи се проведе демонстрация и в София. Недоволстващи граждани се опитаха да замерят Турското посолство с ябълки и домати в знак на протест.

Проверка по рама

Коментари

Коментара

loading…There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button