България

Брутално! ДАНС търси 200 милиона, изчезнали от НЗОК, шефът Петко Салчев е назначен лично от Бойко Борисов

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели


Бойко Борисов, вместо да ръси глупости по теми, от които няма грам понятие, да коментира нещо, от което разбира – кражбите от държавата. Например, къде са 200 милиона лева, липсващи от Здравната каса, пита
Новините Днес?

Точно тази грандиозна кражба накара Българския лекарски съюз да даде НЗОК на ДАНС и прокуратурата, пише и Lupa.bg, като се позова на отлично осведомени източници.


В края на февруари 2020 г. управляващата тогава хунта ГЕРБ и лично премиерът Бойко Борисов поставиха за шеф на Националната здравноосигурителна каса проф. Петко Салчев, който през годините е заемал ръководни длъжности в Министерството на здравеопазването, Националния център по обществено здраве и анализи, новата агенция „Медицински надзор”.

Сега се оказа, че за по-малко от две години сръчният гербопитек е успял да инкасира 200 000 000 лева with за нечии чекведжета…

Проверка по рама

„Парите се водят само по документи, иначе липсват. Не се знае управителят на НЗОК Петко Салчев за какво ги е похарчил”, коментират запознати с ужаса.

 

По думите им Салчев е заложил двестате милиона за следващата година, за да прикрие липсата им. Болниците обаче разчитат на тях и са сезирали БЛС.


От съсловната организация отказват подробности за сигнала си в ДАНС и прокуратурата с мотива, че предстои разследване.

Официално от БЛС обясниха, че са сезирали прокуратурата, ДАНС и Агенцията за държавна финансова инспекция за незаконосъобразни действия от страна на ръководството на НЗОК по прилагане на Закона за бюджета на НЗОК и Закона за здравното осигуряване.


Юристите на съсловната организация са се запознали с фактологията от заседанията на Надзорния съвет на НЗОК от последните месеци и са намерили достатъчно основания за това, че има незаконни действия от страна на управителя на НЗОК, включително и опити за подвеждане на членовете на Надзорния съвет, уточниха от БЛС.

Магазин за Акумулатори

Материалът Брутално! ДАНС търси 200 милиона, изчезнали от НЗОК, шефът Петко Салчев е назначен лично от Бойко Борисов е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението магазин за авточасти
Back to top button