11.8 C
София
събота, септември 30, 2023

Бунтове в ГЕРБ заради брака с ПП! Цели структури напускат партията

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Недоволни депутати и активисти на ГЕРБ готвят бунтове срещу прегръдката с „Продължаваме промяната“ – „Демократична България“. Те са притеснени, че коалицията ще срине рязко доверието в партията, която е фактор в политиката почни 17 години.
Политолози са категорични, че опасността е реална, тъй като може да се получи ефектът на доминото покрай клиентелисткия модел на функциониране. Доста структури на ГЕРБ вече поглеждат към нови благодетели, за да запазят бизнеса си и сферата на влияние по места, пише „Галерия“.

Най-големите противници на брака по сметка са Вежди Рашидов и Делян Добрев. Доайенът сред депутатите дори е заявил готовност да отстъпи мястото си на следващия в листата, но да не участва в задругата с ПП-ДБ.
По-кротко го раздава и Десислава Атанасова, макар че вътрешно умира от яд за развоя на събитията. Юристката обаче е не по-малко сърдита на Бойко Борисов заради избора му за премиер в лицето ма Мария Габриел.

Тя винаги е смятала родопчанката от Неделино за чуждо тяло в ГЕРБ, което няма никакви заслуги за успехите на партията.
За момента, обаче, вътрешен преврат е изключен, защото всички разбират, че ГЕРБ е Бойко Борисов, твърди вестникът. Според публикацията краят на лидера ще е край и за партията.

Проверка по рама

Затова е по-логично цели структури да търсят спасение поединично при нови господари по места – било то около президента Румен Радев или около новопоявили се фактори.
Материалът Бунтове в ГЕРБ заради брака с ПП! Цели структури напускат партията е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ