9.6 C
София
вторник, март 21, 2023

Чекмеджетата на ГЕРБ: Северната тангента изцяло компрометирана – кои са разследвани?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Достатъчно големи участъци тестваме и през не малко разстояние и това, което се установява – липса на положен материал, е смущаващо. Това каза министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев в предаването „Неделя 150“ по БНР, коментирайки тестването на Северната скоростна тангента.
На много места има неспазване на технологичните норми, материалът е със съмнителни качества и се правят проверки дали се влага материал, който по принцип не трябва де се влага. Фактът, че има некачествени участъци, говори сам по себе си, каза още той. Водим проверки по линия на това дали е извършено престъпление, има вече досъдебни производства, допълни министър Демерджиев.

По думите му проверките и производствата са по реда на НПК. Министър Демерджиев посочи, че очаква утре да му бъдат докладвани всички висящи проверки и досъдебни производства и в зависимост от етапа, в който се намират, ще се прецени кога ще се оповестят резултатите.
Асфалтовите ядки, които показа министър Шишков, нямат нужда от по-сериозно изследване, те сами показват и е ясно, че има вложени по-малко материали, има и съмнения, че на места пътното платно е по-тясно, отколкото трябва да бъде, има и места с монтирани съоръжения, за които няма издадени разрешения, добави той. В отговор на въпрос срещу кого са досъдебните производства министър Демерджиев отказа коментар, за да не пречи на разследванията.

Материалът Чекмеджетата на ГЕРБ: Северната тангента изцяло компрометирана – кои са разследвани? е публикуван за пръв път на Новините Днес.
Народ

Новините Днес

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ