33.4 C
София
петък, юли 19, 2024

Ценка Местанска: Повтаряйте си: Аз съм млада, здрава и красива, богата и щастлива

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Ценка Местанска е доктор по психология, хомеопат, неврофийдбек терапевт, първият в България енергиен терапевт, който практикува новата бърза форма на ТЕС (техника за емоционална свобода) – EUTAPTICS, FEFT. Завършва курсовете за тази форма на енергийна психология през 2012 г. в Оклахома (САЩ) при създателя на Бърз ТЕС, FEFT – Робърт Смит.

Над 25 години Ценка Местанска помага на хиляди възрастни и деца да подобрят здравето си, паметта и концентрацията, като преодолеят емоционалните си проблеми.

Повече от 20 години работи в Аюрведа клиника в Германия и дава онлайн сесии на свои пациенти в България.

Ценка Местанска е автор на книгата „Отключи енергийния си потенциал“, като сама я определя като „наръчник на щастието“.

-Ценка, имате нова програма за безсъние и топли вълни при жени в менопауза – споделете повече за нея?

– Имам специална програма за безсъние и топли вълни, тъй като много жени около мен се оплакват, освен от обичайните признаци на менопаузата, но и от ниско самочувствие, лоша самооценка, страх, че остаряват, че никой не ги харесва, нямат романтични отношения вече с мъже. С две думи – изпитват срам и унижение от своята възраст.

Проверка по рама

Аз имам направена медитация за хормонален дисбаланс, която е помогнала към момента на повече от 1500 жени. Това са две медитации всъщност – за щитовидната жлеза и за връщане на радостта в нашия живот. Те са достъпни повече от 10 години. С тези медитации имам вече много жени, които ми дават обратна връзка, че са подобрили състоянието и живота си.

Затова сега реших да направя програма и за безсънието, защото като че ли моите последователки не обръщат толкова много внимание на нарушенията в съня. А общо взето, те от мислене, притеснения и страх, не могат да заспят. Всяка втора жена, с която контактувам професионално и лично, и е в тази възраст, има проблем с менопаузата и безсънието. Двете вървят ръка за ръка. Много исках да им помогна и реших да направя тази програма.

-В процеса на напредване на възрастта жените се променяме и това се смята за нормално…

– Побърква ме тяхната нагласа, че като влязат в менопаузата трябва да напълнеят и това е нормално. Ами, не, не е нормално! Аз отслабвам през този период в моя женски живот, познавам и други такива дами. Най-важна е храната. Не бива да се яде захар, брашно, месо. Т.е., набляга се на алкалната храна. Най-полезно е да се консумира маслото ГХИ, вместо всяка друга мазнина. Препоръчвам да се приемат просо, елда, киноа, зеленчуци, плодове. Сутрин се пие чаша топла вода, след това ГХИ с мумио една лъжичка и втора чаша топла вода. Така се отмиват токсините в тялото. Към 13 ч. се хапват просо с киноа и пак се слага от маслото ГХИ. Аз често ям също така краставица със сирене, белтък от яйца със сирене, кисело мляко.

Започват да ми обясняват дамите, че не ядат нищо, което не е вярно. Тази обида, ниско самочувствие и тъга ги кара да се тъпчат безобразно, даже да не забелязват, че ядат. Ама то фъстъци под възглавницата, то вафлички и бисквитки в колата и пред телевизора… Край нямат лакомствата. Това е един вид награда за тези жени, все едно си казват: „Дай, пък нещо хубаво да изживея.“ Затова програмата ми е насочена към изкореняване на обидата вътре в тях, „деинсталира“ се старата програма в подсъзнанието и се „инсталира“ новата. Това се постига с ТЕС и повтаряне на специални утвърждения.

Освен това тялото ни има нужда от вода, всеки ден поне по 2 литра и половина. Трябва да се приема алкална вода, но да се следи за наличие на флуорид в нея. Има и кани, които правят водата алкална или мъртва. Тези видове вода лекуват 73 болести, на които може да се въздейства с тях.

Магазин за Акумулатори

Жените в менопауза трябва да са наясно, че това е процес, който няма как да не дойде в живота им. Но това не значи да се предават. Напротив – най-важно е да се приемат. Като, наместо да се чувстват стари, нехаресвани или тъжни, могат да сменят фокуса и да си кажат: „Радвам се, че съм доживяла дотук. Щастлива съм, че съм жива досега. Аз съм млада, здрава и красива, богата и щастлива.“

Най-добре е да се прави това всяка сутрин и вечер, пред огледалото, така техниката има по-силен ефект. Като го казват 100 дни, те започват да вибрират в по-висока вибрация, която излъчват, и съответно – променят реалността си.

-Вие работите насочено към съхраняване на младостта и виталитета при жените – кажете още средства, с които се постигат те?

– Също така имам и медитация за съхраняване на младостта. Тя се слуша всеки ден, само 6 минути е и към 18-ия ден се получава проблясване в подсъзнанието и се наместват програмите в подсъзнанието. Това е науката невропластика, но трябва да се слушат редовно тези мои медитации, които са с потупване на 5-те вълшебни точки от краткия вариант на ТЕС и повтаряне на вдъхновяващи утвърждения. На 27-29 октомври ще проведа и моя семинар „Безграничен потенциал“ във Велико Търново, на който давам най-работещите техники за поддържане на тяло, психика и душа.

Напоследък работя много активно и с деца, които са пластични, лесно възприемат и при тях резултатите са вдъхновяващи за мен. Решила съм, че искам да работя с предимство с деца, защото те са нашето бъдеще.

-Вие самата с какво си помогнахте, ползвайки тези методи?

– О, много болести имах преди години. Като се видя, когато бях на 30, мога да кажа, че сега изглеждам много по-добре, нищо че съм доста по-напред в годините си. Излекувах си очите и не ползвам очила. До 40-та си година бях с дископатия, пред операция на жлъчка, черен дроб – омазнен, проблемни стави, изкривени пръсти.

Когато следвах биофийдбек в Лондон, видях в университета, че някои хора се потупват по определени точки по тялото. Поканиха ни да влезем на някои лекции. Много се дразнех от шумове тогава, пречеха ми. Казах им, ако ме излекувате, се записвам на този курс. Е, действаше и затова учих ТЕС, открих логика в нея, защото се въздейства върху акупунктурни точки.

Иначе, бях моден дизайнер, и то доста добър. Имах прета портета в Берлин, но може би майка ми обърна изцяло моя живот. Тя беше зле и аз си казах, че не може да няма начин да й се помогне. Започнах да се интересувам от хомеопатия, биофийдбек, психология, ТЕС, учих години наред и се развих в тази насока. Сега знам, че следвам мисията си и правя това, което ми носи щастие и удовлетворение.

Маргарита Благоева

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ