България

Д-р Стойчо Кацаров: От “Пирогов” изкараха и мен, че съм с чернодробна цироза, но аз никога не съм имал такава

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

НЗОК не е подчинена структура на министъра на здравеопазването, нито мога да и разпореждам, нито мога да правя каквото и да е. Министерство на здравеопазването не е извършвало проверка в “Пирогов”.

НЗОК извършва този доклад и ми беше представен в понеделник от управителя на Здравната каса, който посочва 400 и няколко случая на пациенти, които не са лежали в “Пирогов”, но са били изписани, основно с две диагнози – чернодробна цироза и хронична бъбречна недостатъчност. За това нещо “Пирогов” е получил от Здравната каса над 1 милион лева.

Това каза здравният министър д-р Стойчо Кацаров в “Лице в лице” по бТВ.При извършването на проверката е установено, че и служители на “Пирогов” по това време са били на смени на работа и са отчетени по клинични пътеки най-вероятно, а те дори не знаят, че са отчетени, защото са били в отпуск. Има и хора на случаен принцип. Избрани са част от хората и са анкетирани, тъй като НЗОК не може да провери 400 души, защото има и такива, които са отрекли че са били хоспитализирани в болница. Това нещо пристига при мен като принципал, като Министър на здравеопазването. Единственото нещо, което аз мога да направя, са две неща – едното, да кажа няма проблем, всичко е наред, правете каквото искате. Продължавайте по тоя начин. Другото е да предприема мерки, какви мерки може да предприеме един министър, единствената мярка, която може да приеме, е да освободи управителя на болницата. Това и направих. Тук има предостатъчно доказателства за извършени тежки закононарушения при отчитането на тези пътеки, каза още Стойчо Кацаров.

Считам че 99% от персонала на “Пирогов” няма представа за това нещо, изобщо не знае за това, което се е случило и не е достойно управителят да се крие зад гърба на хората в “Пирогов”. Тук не става дума за работещи хора в Пирогов, защото аз съм лежал там с Ковид и знам, че се справят добре. И още нещо. Аз също съм от фалшивите пациенти, защото получих тази епикриза, която Ви показвам сега. Според нея, аз имам чернодробна цироза, но аз никога не съм имал такова заболяване, нито са ми правени изследванията, които са описани. Епикризата е от периода 21-25 януари, а аз лежах с ковид в “Пирогов” месеци по-рано – през ноември, допълни д-р Стойчо Кацаров.

Проверка по рама

Коментари

Коментара

loading…
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort