18.3 C
София
събота, септември 23, 2023

Дайновци, Инджевци, Пасита: Кастинг за „еничари”

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Забележителният театрал, публицист и оратор, неповторимият професор Юлиян Вучков, често казваше „Гледам, слушам и не вярвам на очите си…“. Така се случва и сега с много българи, които тези дни не знаят дали сънуват или преживяват кошмари наяве.
И как иначе, след като „Светая светих“ на Свободата и Държавността – 3 март 1878, е стъпкана и поругана от евро-атлантическите „еничари“, втурнали се в луда надпревара в краката на „началниците“. След всеки епизод на Абсурда на нормалния човек му се струва, че няма повече накъде, но се оказва, че Пошлостта и Подлостта нямат лимит. Имат само банков дебит…

С Бандера на ревера
Няма защо да се правим на паднали от Марс. Заговорът срещу Историята, Душата и Паметта на България, символизирани от 3 март, започна с началото на Прехода преди 33 години и достигна своя апогей през последната година и нещо.

Не е пресилено да се каже, че в момента върви кастинг за „еничари“ N-то поколение, които се кълчат като джендър-одалистки (наложници в Харема, изпълняващи еротични танци – б.а.) пред господарите от Вашингтон и Брюксел. А „султаните“ са двама – Байдън и Зеленски, заобиколени от неколцина „велики везири“ от породата на Шолц, Макрон, Сунак, Столтенберг, Борел… И една комична „желязна лейди“ – Урсула, по-неадекватна на поста си и от Фандъкова, която поне има излъчването на свястна жена. 
Придворният персонал „унисекс“ обслужва „Високата порта“ с Бандера на ревера и с чупки в кръста ала агента на ДС Петко Бочаров от прочутата снимка с Тодор Живков. За различните поколения и направления на „червената буржоазия“, „сините пеликани“ и клонингите ГЕРБ, ПП-ДБ настъпи Време разделно покрай войната в Украйна.

Проверка по рама

Верни на своя пещерен нюх на лешояди, хиени и чакали, тези професионални мародери се нахвърлиха върху България и започнаха да ръфат плът и да пият кръв. Морални канибали, които решиха, че сега е моментът за апартамента. Разбирай – за постове, посолства, пари и жени…
Тоест, за големите кариеристични, грантови, олигархични удари и далавери. И трябва да им се признае, че напълно правилно от тяхна гледна точка са разшифровали кода на периода. Дълбоката държава на „хиларитата“ и „нюланите“ в САЩ даде команда за атака по всички фронтове срещу Русия, а България специално попадна във фокус заради специалната си връзка с Освободителката, която сега трябва да бъде изкарана Поробителка?!

И както е тръгнало, още малко и султан Баязид, теглил ятагана и кръста на Българската държава през 1396-та, ще смени на Коня Царя-Император Александър II – за кефа и оргазма на новите душмани, идващи не от изток, а от запад.

Прав беше Слави: няма такава държава!
Всичко разбирам – и реваншисткия бяс на издънките от монархо-фашисткия елит преди 9 септември 1944, и ненаситната алчност на реститутите в „идеални граници“, и гнусната отмъстителност на некадърниците и отрепките, обясняващи своя личен неуспех с „комунизма“, и стремежа на наследниците на „червената буржоазия“ да заслужат индулгенция, и бизнеса на професионалните евроатлантици, и ламтежа за спонсорство на грантовите измекяри, и нагаждачеството на Капитала към Принципала. И т.н., и т.н., чак до ИТН…

Всъщност, ако се замислим като изключим телевизора – прав беше Слави: наистина няма такава държава! На нито един континент. Даже на друга планета или галактика!

Магазин за Акумулатори

Защото никъде във Вселената няма да се намери народ, който сам се отрича от себе си, от своите върховни мигове, от своята митология, от своите герои и мъченици! Не съм сигурен доколко е вярно, че българи са откраднали тленните останки на Чарли Чаплин край Женевското езеро, но оттук нататък ще се знае во веки веков, че съществува едно племе на изток от „рая“, за което Свободата е робство, а Ятаганът е „съжителство“. Оруел вече има виртуален български адрес.
А, бе, „еничари“ евро-атлантически, как е възможно да подменяте националната ДНК заради собствения си келепир, който и без това няма да ви избяга?! Сериозно ли смятате, че Директивата от САЩ за изчегъртване на всичко руско от България ще мине без съпротива? Струва ми се, че дълбоко се заблуждавате, защото Освобождението не е нито идеологическа, нито геополитическа, а емоционална и морална категория, вписана в българския идентификационен код от 15 поколения насам. Почти като заветите на евреите….

Впрочем, върнете тв-хрониката от началото на Прехода към наши дни и изрежете оценките на българските президенти за 3 март 1878. Включително под пейзажите от Колорадо зад гърба на Плевнелиев и с всичките абсурдни добавки с украинци, румънци, финландци, поляци, кавказци, използвани за принизяване на руския фактор за възстановяването на българската държавност.

Ключовото понятие е именно Държавност. Всичко произтичащо за България след 3 март 1878 г. е производно от сакралната дата на Освобождението, без което чисто и просто нямаше да ни има като географски и геополитически субект. По-точно – щяхме да съществуваме като вилает и „миллиет“ в рамките на Турската империя. Нещо като да речем косоварите в бивша Югославия.
За някои вероятно нямаше да е лошо покрай търговия и вересия, но нали все пак говорим за нашата родна държава, една от най-мощните през Средновековието, ликвидирана от султаните, чиято щафета сега е поета от „евро-еничарите“.

А най-страшното е, че ревизията на 3 март тръгва не от средите на българските турци, които в някои отношения са по-лоялни граждани от „държавнотворния народ“, а от наследниците на неизтребимите „еничари“, мутирали във времето като „демократични башибозуци“. Странно как тези майкопродавци не си дават сметка, че никой преди тях от близо век и половина насам не си е позволявал богохулството да оспорва 3 март.

Даже „истински арийци“ като Кобургите, в които няма нито капка българска кръв. Борис III не е никакъв Обединител, влязъл в Македония под знака на Свастиката, но е достоен държавник, поддържал дипломатически отношения с Москва през 40-те години, докато сме обявили война на САЩ и Великобритания!

Добре, ама сега темата е не морално-историческа, а цинично евро-атлантическа. За такива като Соломон Паси, Иво Инджев, Румяна Бъчварова, Дайнов, Евгений Михайлов, всичките до един наследници на тъмно-червени фамилии, плюс брюкселски „мажоретки“ от трупата на Габриел, смесващи „цивилизационен избор“ с лична Ведомост, най-важно е да заявят пред Посолството и Държавния департамент, че ако трябва ще разплачат дете в майка, но ще доведат докрай Директивата за откъсване на България от Русия. За начало 3 март, после „Александър Невски“ и така напред към „декомунизация“ на Гурко, Столетов, Скобелев, Дондуков, Аксаков, Калитин и т.н. Така им се пада на тези „путинисти“ и „рашисти“ под знамената на Белия Цар. А после и опълченците…

Джакпотът се търкаля по улицата

И тъй като така или иначе сме на руска тема, заслужава си да припомним една крилата сентенция от времената на Октомврийската революция през 1917-та, гласяща, че властта се търкаля по улицата и някой трябва да я вземе. В случая обаче става въпрос не толкова за управлението в близка перспектива, а за политическия дивидент, даже джакпот. Защото е ясно, че колкото и овчедушно, приспано и зомбирано да е нашето общество атентатът срещу 3 март няма как да мине безболезнено за конспираторите и извършителите.

На първо четене е ясно, че оттук нататък „Възраждане“ ще гони 20-те процента при следващия парламентарен вот върху патриотичната платформа в защита на свещения 3 март. Това е близо до акъла. По-интересно е как БСП ще отиграе топката на празна врата, поднесена на „Позитано“ №20 от самозабравилите се атентатори срещу националната памет на България.

Ако съдим по последния митинг на Бузлуджа, Столетницата още разполага с някакъв обществен потенциал, но защо Нинова не насочи автобусите с червените активисти директно към жълтите павета, а ги мобилизира само за Шипка? За да се разклати така наречената „Сглобка“ между ПП-ДБ и ГЕРБ са необходими не 30 000, а 10 хиляди в сърцето на древна Сердика между „Дондуков“ №1 и 2. Докато „бъчварките“ не са кръстили Ларгото на името на някой турски султан или украински пан. Впрочем, този сталински барок не носи ли името площад „Независимост“? От кого и благодарение на кого?

Интригуващо е и поведението по темата на ИТН, както и на по-изявените извънпарламентарни фирми като „Левицата“, АБВ, „Български възход“ и ако нещо е останала от ВМРО. Имам някакви „обосновани предположения“, но вече не мога да бъда сигурен в нито една заявка на фона на толкова силната, задушаваща американска хватка. Има ли смисъл въобще да говорим за политика у нас след като един доскорошен високопоставен кадър на БСП, даже военен министър, като Ангел Найденов сега звучи като стопроцентов натовски „ястреб“ от полско-балтийски тип?!

А работата е доста проста, ама за нормални хора. За разлика от Полша, балтийските републики, дори Румъния, Молдова, Грузия, Армения и т.н. България никога не е била анексирана от Русия или от СССР. Напротив, ако съществува една-единствена държава на планетата, длъжна да помни стореното от Царя, това е България.

Без Александър II щяхме да си останем турска рая, а без застъпничеството на Йосиф Висарионович през 1945-та като нищо щяхме да се  върнем преди Съединението от 1885-та, наказани като сателити на Хитлер по време на Втората световна война. Естествено, и Руската, и Съветската империя са преследвали своите интереси, помагайки на България. А нима сега САЩ ни диктуват как да живеем поради християнско милосърдие? Важни сме като Кръстопът и Черноморие…

Георги Атанасов, специално за „Уикенд“, заглавието е на Новините Днес

Материалът Дайновци, Инджевци, Пасита: Кастинг за „еничари” е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ