19.7 C
София
петък, юни 21, 2024

Държава под наем в Новините Днес: МРРБ министърът Андрей Цеков остави своя къртица във ВиК холдинга, за да папка жена му (ВТОРА ЧАСТ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков от ПП е взел държавата под наем с грандиозен бизнес, който минава през фирмите на жена му Деница Благоева Цекова, за което Новините Днес ви разказа в първата част от разследването си за аферите на фамилията, които отдавна са в явен конфликт на интереси.

Държава под наем в Новините Днес: МРРБ министърът Андрей Цеков печели милиони с ВиК и пътни проекти през фирми на жена си (ПЪРВА ЧАСТ)

Както вече разкрихме, съпругата Деница играе с държавата по благи обществени поръчки с 8 фирми:

ПРОПЪРТИ ТРЪСТ ЕООД, ДЕНИЦА БЛАГОЕВА ЦЕКОВА – едноличен собственик на капитала

Проверка по рама

БСПФ БЪЛГАРИЯ ЕАД, Деница Благоева Цекова – Съвет на директорите

ИНФИНИТУС АР ЕНД ДИ ЕООД, ДЕНИЦА БЛАГОЕВА ЦЕКОВА – управител

БСПФ СУПЕР БОРОВЕЦ ЕАД, Деница Благоева Цекова – Съвет на директорите

ИНФИНИТУС ЕООД, Деница Благоева Декова – едноличен собственик на капитала

ВЕРИДЕЯ ООД, Деница Благоева Цекова – съдружник и управител

БСПФ ПРОДЖЕКТ 1 ЕАД, Деница Благоева Цекова – Съвет на директорите

Магазин за Акумулатори

Интегрити Европа ООД, Деница Благоева Цекова – съдружник и управител

Ако за прокуратурата представлява интерес обогатяването на фамилията Цекови покрай връзките с изпълнителната власт, може да провери какви са бизнес интересите на Деница специално във ВиК сектора и колко милиона е успяла да инкасира като приход с дейности на своите фирми в бранша.

Според информатор на Новините Днес държавният „Български ВиК холдинг“ ЕАД е основен донор на средства за бизнеса на министершата. Цялата схема минава през изпълнителния директор Ирена Георгиева, която пък е човек на сегашния шеф на ВиК „Йовковци“ – Велико Търново Илиян Илиев.

Илиян Илиев

Илиев е бивш член на Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР), а през 2020 г. стана първият изпълнителен директор на „Български ВиК холдинг“.

Прелюбитно е, че водар №1 на Велико Търново се спряга като доверен човек на вездесъщия Николай Копринков.

Деница върти милионен бизнес покрай връзките с властта

Така излиза, че бизнес интересите на Деница Цекова са под чадъра на Копринките, коментира източникът на Новините Днес.

Преди дни на среща с Камарата на строителите в България Андрей Цеков осветли идеята от ВиК холдинга да се осигурят необходимите средства за довършване на ВиК проектите, по които ударно работят фирмите на жена му.

Според МРРБ министъра тези проекти могат да бъдат финансирани от два източника, като и двата са публични – от ВиК холдинга и от централния бюджет. Става въпрос за пари на българския данъкоплатец, признава министърът.

По думите му ВиК холдингът има два варианта, чрез които може да покрие тези корекции – чрез заеми или чрез увеличаване на капитала. Заемите ще доведат до увеличаване на цената на водата. Това също е факт, който трябва да отчетем, когато избираме подходящия начин на финансиране.

Министърът на ПП е взел България под аренда

Относно пътищата, в които фамилията Цекови също има огромен бизнес интерес, МРРБ министър обясни, че към 30 май плащанията по основни ремонти и ново строителство са 260 млн. лв.

„В бюджета имаме почти 1,3 млрд. лв. за такива проекти и до края на годината трябва да усвоим още 900 млн. лв. – искрено се надявам да можем. Това се случва в пътния сектор. Има пари, има проекти, които са и теренно, и проектно обезпечени и могат да се развиват“, радостен е Андрей Цеков, чиято съпруга Деница успешно усвоява милиони, докато той шества на върха на държавата.

Очаквайте продължение по темата, за да научите какви любопитни съдружници от сивия сектор крие Андрей Цеков

Материалът Държава под наем в Новините Днес: МРРБ министърът Андрей Цеков остави своя къртица във ВиК холдинга, за да папка жена му (ВТОРА ЧАСТ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ