20.8 C
София
понеделник, октомври 2, 2023

Руското посолство в САЩ: Киев няма да спазва ограниченията за използване на касетъчни бомби

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Няма съмнение, че въоръжените сили на Украйна няма да спазват никакви „ограничения“ при избора на цели, тъй като са в отчаяние поради огромните загуби и невъзможността да постигнат успех на фронта“, – отбеляза в Telegram канала на ведомството.
Според дипломати уверенията на представители на американската администрация, че режимът в Киев ще използва подобни боеприпаси „внимателно“ и в „подходящи райони“, са просто опит да оправдаят собствените си провокативни действия.

„Всеки, който следи развитието на конфликта, знае, че Киев използва помощта на САЩ за унищожаване на цивилни цели с надеждата да ни сплаши и „да унищожи възможно най-много руснаци“, подчертаха от дипломатическата мисия, като припомниха, че въоръжените сили на Украйна обикновено изберете места за спане като цели.
В навечерието директорът по операциите на Обединения щаб на Пентагона Дъглас Симс потвърди трансфера на касетъчни боеприпаси в Украйна. Той също така добави, че Киев е получил такива снаряди не само от САЩ, но и от други страни. В същото време, според CNN, украинските власти уж са гарантирали писмено на Вашингтон, че няма да използват този вид оръжие срещу цивилното население.

Според бившия съветник на Пентагона полковник Дъглас Макгрегър Съединените щати правят голяма грешка, като прехвърлят касетъчни боеприпаси в Украйна. Според него тези снаряди повече вредят, отколкото помагат. „Сега изглеждаме като безсрамни лицемери и, разбира се, сме“, добави полковникът.
Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ