19.7 C
София
петък, юни 21, 2024

Действието „Безсмъртният полк“ се проведе в Рим

ПРОЧЕТИ СЪЩО

В шествието участваха около 250 души, дошли в италианската столица от няколко региона на страната: Кампания, Ломбардия и Венето.

Под патриотични песни участниците почетоха паметта на загиналите във Великата отечествена война, държейки в ръцете си снимки на близки и приятели. В рамките на събитието бяха раздадени и традиционни гергьовски лентички.

„Знаейки, че кампанията „Безсмъртният полк“ в Москва тази година се провежда в различен формат, ние дойдохме в Рим специално, за да демонстрираме нашата солидарност. На 9 май в Руския дом във Верона ще направим голям концерт, който не само очакват нашите сънародници, но и италианци“, сподели пред РГ Марина Холоденова, участник в акцията, директор на Руския дом във Верона.

„Ние, италианците, ние европейците трябва да сме благодарни на съветския народ за това, че днес живеем под мирно небе“, скандира един от активистите от италианска страна.

Проверка по рама

Следващата година, както каза един от организаторите на Безсмъртния полк Алберто Фазоло пред RG, акцията може да „обедини цяла Италия“.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ