ШОУ

Дмитрий Медведев с жестока закана заради…

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Бившият руски президент Дмитрий Медведев предупреди, че Москва ще реагира сурово на експулсирането на руски дипломати от западните правителства, предаде ДПА.

Отговорът „ще е симетричен и разрушителен за двустранните отношения“, написа в канала си в Телеграм Медведев, който сега е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия.

Проверка по рама
Проверка по рама

Бившият президент отбеляза, че изгонването на дипломати като средство за натиск е безсмислена практика, която не води доникъде.
Вчера Германия обяви, че гони 40 руски дипломати в отговор на убийствата в украинския град Буча и че готви още мерки заедно със съюзниците си.

По-късно Франция също съобщи, че е решила да изгони голям брой руски дипломатически служители, без да уточни колко. Според цитиран от Франс прес източник, близък до френското външно министерство, става въпрос за 35 дипломати.

Ведомството заяви, че действията на тези хора са в разрез с интересите на националната сигурност на Франция.
То отбеляза също, че планираното експулсиране „е част от европейска инициатива“.

В изявление, публикувано в Телеграм, руското посолство в Берлин предупреди, че отношенията с Германия ще се влошат още повече след „неприятелското“ решение на Берлин да изгони руски дипломати.

Магазин за Акумулатори

 

Източник: Блиц

Магазин за Акумулатори

Новините Днес

Игра на Богове -Възходът на падението

Lupa

Не пропускай

Back to top button