23.8 C
София
вторник, септември 26, 2023

Експерт обясни как да се храним според кръвната си група

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Може ли храненето въз основа на кръвната ви група да ви помогне да се отслабнете и да станете по-здрави? Храни според кръвната група – това е идеята зад кръвната диета, създадена от науропат Питър Д’Адамо, пише webmd.com.
Той твърди, че храните, които ядете, реагират химически с вашата кръвна група. Ако следвате диета, предназначена за вашата кръвна група, тялото ви ще усвоява храната по-ефективно. Ще отслабнете, ще имате повече енергия и ще се чувствате по-здрави.

Ето какво препоръчва Д’Адамо за всеки тип:
Кръвна група О: Диета с високо съдържание на белтъчини, домашно пилешко месо, риба и зеленчуци. Препоръчват се различни добавки, за да помогнат при проблеми с корема и други характерни проблеми, за нулева кръвна група.

Кръвна група А: Диета без месо, базирана на плодове и зеленчуци, бобови растения и пълнозърнести храни – в идеалния случай, органични и пресни. Хората с кръв от тип А имат чувствителна имунна система.
Кръвна група Б: Избягвайте царевицата, пшеницата, елдата, лещата, доматите, фъстъците и сусамовите семена. Пилето също е проблематично, казва Д’Адамо. Той насърчава яденето на зелени зеленчуци, яйца, определени меса и млечни продукти с ниско съдържание на мазнини.

Проверка по рама

Кръвна група АБ: Храните върху които да се съсредоточите включват тофу, морски дарове, млечни продукти и зелени зеленчуци. Хората с кръв от тип AB са склонни да имат ниска стомашна киселина. Избягвайте кофеин, алкохол и пушени или сушени меса.
Ако още не знаете кръвната си група, ще трябва да разберете това. Резултатите ще определят точно какво трябва да направите.

В зависимост от кръвната ви група може да се наложи да ограничите силно храните, които ядете.

Вашата кръвна група ще определи вашия списък за пазаруване и вашият избор, когато се храните./ и във Фейсбук
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ