4.9 C
София
четвъртък, март 30, 2023

Експерт обясни как да се предпазим от анемия

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Недостигът на желязо може да доведе до инфаркти, инсулти и болестта на Алцхаймер. Терапевтът Олга Можайская разказа подробности.
„За да се предотврати дефицитът, е необходимо да се гарантира, че се поддържа достатъчно ниво на желязо в тялото. За да направите това, можете не само да добавите здравословни храни към диетата си, но и да приемате витамини “, отбеляза лекарят.

Според Можайская анемията изисква комплексно лечение. В последните стадии на заболяването е много трудно да се отървете от болестта.
При недостиг на желязо много структури в тялото се провалят.

Лекарят подчертава, че ако се открие анемия при човек, тогава му се предлага да попълни не само загубените микроелементи на желязото, но и да премахне проблемите със стомаха.
Пациентът трябва да се придържа към специфична диета, която се основава на консумацията на храни с високо съдържание на желязо: черен дроб, яйчен жълтък, шамфъстък и трици, съобщава PensNews.

Проверка по рама

Припомнете си, че грисът има полезни свойства за тялото, включително помага за предотвратяване на анемия. Освен това грисът е богат на важни елементи и предпазва от сърдечно-съдови заболявания.
и във Фейсбук

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ