3.8 C
София
сряда, ноември 29, 2023

Експерт посочи как лесно да подобрим състоянието на зъбите си без да пръскаме луди пари

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Диетоложката Анна Дробишева обясни как без почти никакви пари можем да подобрим състоянието на зъбите и устната си кухина.
„Много токсини се натрупват в устата. Изплакването на устата с антибактериално сусамово масло помага за унищожаването на вредната микрофлора и неутрализирането на токсините. За да направите това, поставете една супена лъжица сусамово масло в устата си и изплакнете за две до три минути.

 След това изплюйте “, посъветва лекарят.

Лекар посочи при каква температура трябва да се притеснявате
Според експерта благодарение на тази процедура е възможно не само да се подобри състоянието на зъбите и да се освежи дъхът, но и да се повиши имунитетът.

Преди това учени от Швеция установиха, че хората с пародонтит имат по-висок риск от развитие на сърдечно-съдови заболявания. Експерти представиха данните от това изследване на конгреса на Европейското кардиологично дружество.
Според резултатите от изследването на устната кухина и зъбите, 1587 души, чиято средна възраст е 62 години, са установили умерен пародонтит при 482 души, а тежък пародонтит при 113. 

Проверка по рама

Средно тези хора са имали 49 процента по-висок риск от развитие на сърдечно-съдови заболявания. Колкото по-тежък е бил пародонтитът, толкова по-висок е бил този показател.
/ Zdrave.to

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ