9.6 C
София
вторник, март 21, 2023

Експлозии в Киев и Харков. Какво се знае за масирания удар по обекти в Украйна

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Така кметът на Киев Виталий Кличко написа в Telegram за експлозията в Голосеевския район на украинската столица. По-късно той обяви началото на аварийни прекъсвания на тока.
„Без електричество, около 15% от потребителите,“ – каза Кличко.

Ръководителят на Харковска област Олег Синегубов каза в канала си в Telegram, че регионът и Харков са били атакувани, като целите са били критични инфраструктурни обекти. На свой ред кметът на Харков Игор Терехов каза, че в някои райони на града има проблеми с електричеството.
Ръководителят на Одеска област Максим Марченко съобщи в Telegram за масирана ракетна атака, както и за удар в обект на енергийната инфраструктура, в резултат на което започна прекъсване на електрозахранването.

Украинската информационна агенция УНИАН също пише за експлозии в Днепър, Луцк и Ровно и за работата на ПВО в Сумска област. За взривове в Николаев съобщиха кореспонденти на „Суспільне“. В Полтавска област, според „Суспільне“ с позоваване на „Полтаваобленерго“, започнаха аварийни прекъсвания на електрозахранването поради заплаха от обстрел. Съобщава се за прекъсване на тока и в Днепропетровска област.
РБК-Украйна съобщава, че експлозии е имало и в Житомирска, Киевска (заради ПВО), Ивано-Франковска, Тернополска и Хмелницка области.

Проверка по рама

Ukrzaliznytsia в своя канал Telegram съобщи за закъснения на влакове след атаки срещу енергийни съоръжения. Пет влака закъсняват с час, повече от десет – с половин час.
Според Министерството на отбраната на Руската федерация последният масиран ракетен удар срещу Украйна е извършен на 10 февруари. Тогава беше съобщено, че ударът е нанесен „по критични обекти на енергийната система, които осигуряват функционирането на предприятията от военно-промишления комплекс и транспортната система“. Въоръжените сили на РФ използваха не само ракети, но и безпилотни летателни апарати (БЛА). Тогава бяха съобщени взривове и действие на системи за противовъздушна отбрана (ПВО) в поне седем области и градове на Украйна.
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ