Криминални

Екстрадират в Румъния корумпираната министърка Елена Удря

Софийският апелативен съд разреши екстрадирането на бившия румънски министър Елена Удря в Румъния. Искането бе отправено от румънската държава във връзка с издадена Европейска заповед за арест по повод произнесена ефективна присъда от 6 години затвор за Удря по обвинение в корупция.

Тя бе задържана на граничен пункт “Кулата” на 8 април.

Според решението на апелативния съд, което е окончателно, има достатъчно факти, които сочат, че в Румъния са отчетени нарушения по делото, водено срещу Удря, и румънските власти са предприели редица стъпки за тяхното отстраняване, включително и право на възобновяване на процеса, какъвто в момента се разглежда в съда там. Българският съд не може да постави под съмнение неприкосновеността на румънските си колеги, разглеждали делото срещу Удря, записаха в мотивите си магистратите днес.

Не беше лесно за нас да вземем това решение и не защото някой се е опитал да повлияе решението на съда, а защото направихме необходимото да изясним всичко възможно по този случай, заяви след решението докладчикът по делото съдия Светла Букова.

Криминално

Проверка по рама

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort