16.2 C
София
понеделник, май 20, 2024

EMA започна оценка на ваксината на „КюърВак“

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Централата на Европейската агенция по лекарствата в Амстердам.

Европейската агенция по лекарствата (EMA) започна оценка на ваксината срещу Covid-19 на компанията „КюърВак“ (CureVac), известна като CVnCoV.

Решението се базира на предварителните резултати от лабораторните изследвания и ранните клинични проучвания при възрастни хора. Те показват, че ваксината води до производство на антитела и имунни клетки, които са насочени срещу вируса причинител на Covid-19.

В момента компанията провежда изпитания върху хора, за да оцени безопасността на ваксината, отговора, който тя дава на вируса и нейната ефективност срещу него. Агенцията по лекарствата ще оцени данните от тези и други клинични изследвания, когато бъдат налични.

Оценяването ще продължи, докато бъдат събрани достатъчно доказателства, на чиято основа да се даде официално разрешение за достъп до пазара.

От своя страна компанията CureVac заяви, че е уверена, че РНК технологията (mRNA) може да помогне в борбата с коронавирусната пандемия.

Проверка по рама

„Работата съвместно с EMA за започване на непрекъснат регулаторен процес е ключова стъпка за осигуряване на потенциален достъп на нашата ваксина до много хора, които все още се нуждаят от защита от тази смъртоносна болест“, заяви вицепрезидентът и ръководител в областта на инфекциозните болести в CureVac – д-р Лидия Оствогелс.

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ