32.8 C
София
петък, юни 21, 2024

Ето го новия кабинет – ПП-ДБ в девета глуха!

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на практика посочи формулата за новия кабинет, който ще управлява след 9 юни, в реч пред симпатизанти.

„С Христо Иванов все още сме запазили нормален разговори и той преди дни каза така: „Най-вероятно ГЕРБ ще спечели, ще направят правителство с ДПС, но това ще е много нестабилно“. Браво Христо, точно така, абсолютно си прав. Ама това значи нестабилна България, нестабилен партньор на Балканите, нестабилна в Европа България.

Според него такова правителство ще падне, ама тогава какво ще правиш, Христо? Без нас какво ще правиш, Христо? Ще има нови избори, ще ги спечелиш, но без нас пак какво ще правиш ти, Христо? Обичаш ли България, нали всички се кълнем в България! Хайде да помислим и за българите вече“, каза Борисов,

По думите му вече разликата става отчетлива.

„Представете си да имаме 80 депутати. Ако са верни социологиите, говоря. Ние можем ли пред вас да кажем, че няма да правим правителство. Тогава партията ще каже „Абе, тогава защо ни събирахте, защо е тази вълна“, каза Борисов.

Проверка по рама

Според него сега е важно да бъдат привлечени проценти от периферията, т.е., хора, които се съмняват. „Те трябва да видят, че има какво да направим за България“, каза той.

„Колегите от ПП-ДБ най-малкото ни дължат ротация, както ние 10 месеца ги подкрепяхме, сега те да подкрепят нашето правителство. Тогава може пак да счупим всичко и пак да правим избори. Те ни дължат ротация“, каза Борисов.

По думите му може да има правителство с ПП, но условието е те да подкрепят ГЕРБ, а ГЕРБ да води, демек, брокерите ПП-ДБ, които измамиха България, отиват в девета глуха. „Важно е да има още поне две партии в подобен съюз. Все нещо трябва да се измисли – експертно правителство или какво. Трябва да дадем на българите светлина. Иначе пак ще му кажа на Христо“, заяви бившият премиер.

Материалът Ето го новия кабинет – ПП-ДБ в девета глуха! е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ