22.1 C
София
вторник, септември 26, 2023

Ето какво се случва ако напръскате краката си с лак за коса

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Оказва се, че лакът за коса може да се използва не само за поддържане на стилна прическа, но и за съвсем други цели. Например да напръскате краката си.
Винаги съм била изумена от способността на  една моя приятелка, която постоянно да ходи на токчета. Можете да я видите по маратонки само на сутрешен джогинг или на разходка в гората.

Понякога Лариса носи стилни обувки с тънки токчета, сандали или ботуши на висок ток. За да бъда честна, дори й завидях малко: след няколко часа на токчета краката ме боляха ужасно, обувките ми разраниха краката и се образуваха мазоли. Красотата изисква жертви, помислих си, за пореден път.
Но веднъж, по време на разговор с neq, се оплаках, че трябва да нося балетки, шегувайки се, че очевидно краката ми не са направени за обувки на висок ток. Лариса, обута, както обикновено, в обувки със спиращи дъха обувки на ток, попита какъв е проблемът. Показах й краката си, затворени в смотани обувки, и се оплаках от мазоли, които със сигурност се появяват буквално няколко часа след като си сложех токчетата.

Тогава моята приятелка ми разкри своята тайна, изненадана, че все още не знам за нея. За да се чувствате комфортно в обувки с токчета и да забравите за уморените крака и неприятните мозоли, просто трябва да поръсите крака си с обикновен лак за коса.
Факт е, че основната причина за появата на мазоли по краката е хлъзгавата вътрешна повърхност на обувката. Докато носите „чехли“ на токчета, кракът може да се движи напред, което води до неудобство. Напръскайте крака си с лак за коса и той ще прилепне плътно към стелката, правейки живота ви много лесен.

Проверка по рама

На следващия ден опитах това приложение на лака за коса. Резултатът беше невероятен – прекарах целия ден в обувки на висок ток и, ето, изобщо не ме боляха краката!/ и във Фейсбук
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ