32.8 C
София
петък, юни 21, 2024

Гласът на Narod-а: Държавата удари EVN, австрийците свалят цената на тока, вижте къде

ПРОЧЕТИ СЪЩО

От 1 юли 2024 г. токът да поскъпне средно с 1.39 на сто, а парното да поевтинее с 8.44 процента, изчисли Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), която публикува във вторник докладите си за тарифите в следващия – последен регулаторен ценови период до края на юни 2025 г. Те ще бъдат разгледани на заседания на регулатора, насрочени за след изборите – на 11 юни.

Така повишението на цената на електроенергията средно за страната ще е под обявеното от председателя на регулатора Иван Иванов за около 2 процента.

Отсега обявените калкулации става ясно, че най-голямата поскъпване ще е за софиянци и останалите клиенти на „Електрохолд“ в Западна България – с 2.74 процента.

ЕВРОСКАНДАЛ в Novinite-Dnes.eu: EVN застрашава националната сигурност на България – 10 въпроса до шефа Йоахим Гасер

Потребителите на ЕВН, уличена от Novinite-Dnes.eu в схеми, застрашаващи националната сигурност, които са в Югоизточна България, се предвижда да плащат с 1.46 на сто по-високи сметки, а за клиентите на „Енерго-Про“ в Североизточна България дори ще има поевтиняване от 0.9%.

Проверка по рама

Но има и добра новина – точно пловдивската ЕВН, която поиска поредно поскъпване, няма да получи такова, а цените ще бъдат намалени със 7.81 на сто. В Плевен поевтиняването ще е 7.14 процента. Най-голямо е орязването на цените в Бургас, където намалението ще е 14.09 на сто.

Сигнал до прокурор №1 в Novinite-Dnes.eu: „EVN” съсипа здравето и семейството ми (ЧАСТ 1 + ДОКУМЕНТ)

Дали държавата най-сетне си е влязла в ролята е се е вгледала в безобразията на австрийците, осветели от Novinite-Dnes.eu, можем само да се надяваме…

На този фон цените на снабдителя „Златни пясъци“ се повишават с 0.25 процента и така се формира средното повишение от 1.39 на сто.

При топлофикациите средното намаление на цените е 8.44 на сто, сочат разчетите на енергийния регулатор. В София обаче поевтиняването ще е е под обявените от общинското дружество 30 процента, защото в това заявление е било включено кроссубсидирание, което комисията не разрешава и така спадът в тарифите на „ТоплофикацияІсофия“ е сведен до 7.02 процента.

Материалът Гласът на Narod-а: Държавата удари EVN, австрийците свалят цената на тока, вижте къде е публикуван за пръв път на Novinite-Dnes.eu.

Магазин за Акумулатори

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ