България

Главният секретар на президента им го каза! „Промяната“ дойде с некомпетентност и така ще си отиде

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Главният секретар на президента излезе със силен гневен коментар по повод ПП, видя Новините Днес.

„Промяната“ дойде с некомпетентност, ще си отиде и с такава, прави горчивия извод главният секретар на президента Димитър Стоянов в социалната мрежа Фейсбук. Повод за упрека му е констатацията, че управляващите отказват да компенсират бизнеса за високите цени на електричеството.

„Мнозинството от „Продължаваме промяната“, ДБ, „Има такъв народ“ и БСП отказаха да компенсират българската индустрия, както за дългосрочната криза с цените на електроенергията, така и в краткосрочен аспект с цените и дефицита на природен газ (митичните танкери на Киро продължават да липсват)“, отбелязва Стоянов.

Димитър Стоянов

„Извинението“ на управляващите в оставка е, че във Фонда за енергийна сигурност не са прехвърлени милиардите от печалбата от износ на електроенергия на АЕЦ „Козлодуй“ и другите държавни износители от Български енергиен холдинг. Тоест, депутатите от ПП, ИТН, БСП и ДБ казват на българската индустрия и общество, че държавната подкрепа до края на годината изчезва, производствата се оставят на произвола на съдбата, защото министрите от същата тази четворна коалиция в оставка не са си свършили работата в изпълнителната власт“, казва още президентският секретар.

Проверка по рама

И предрича, че „ефектът ще е повсеместен“, за всички в страната – от индустрията до джоба на гражданите.

„Не просто ще се задълбочи десетпроцентовият срив в енергийно-интензивната индустрия, но цените в магазините ще се повишат за крайния потребител, тоест инфлационният натиск върху и без това отслабващата потребителска кошница, ще се увеличи. Бизнесът ще бъде оставен с единствен инструмент за оцеляване – масово вдигане на крайните цени“, очертава песимистичната прогнозира главният секретар на президента.

И обобщава: „И цената за управленската некомпетентност на „промяната“ ще бъде платена от всеки един български гражданин. От джоба му“.

„Без дори и да се повдига въпросът, че действията на управляващите няма да засегнат само предприятията, а ще ударят болници и училища, детски градини и театри, музеи и социални заведения, църкви и манастири!“, предупреждава за краха и последствията от некомпетентното управление Димитър Стоянов.

Материалът Главният секретар на президента им го каза! „Промяната“ дойде с некомпетентност и така ще си отиде е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Магазин за Акумулатори

Новините Днес

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort