България

Има ли изненадани? Бойко и Копейкин заиграха в един отбор срещу служебния кабинет с опорката за ваксините

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Какво е общото между лидера на финансираната от Москва партия „Възраждане” Костадин Костадинов – Костя Копейкин и председателят на ГЕРБ и бивш премиер – сикаджията Бойко Борисов? Отговорът на този въпрос е лесен. В последните два дни и двамата яхнаха публично опорката срещу служебния кабинет, че в България се поставят ваксини срещу COVID-19 с изтекъл срок на годност, установи Новините Днес.

Костя Копейкин уж протестираше срещу ГЕРБ, накрая се включи в мръсната игра на Баце

Нещо повече – и Костадинов, и Борисов ползват една и съща лексика, твърдейки, че става дума за “престъпление”.

Думите им, споделяни многократно в социалните медии, станаха повод за официално становище на Министерството на здравеопазването. От там съобщиха, че в България не се прилагат с ваксини с изтекъл срок на годност, предаде „Свободна Европа”.

Костя Копейкин дал на кумата си 45 бона от партийната субсидия (ден по-късно Валентина Иванова наградила Бойко) + СНИМКИ

Проверка по рама

“При изпълнението на Националната ваксинационна кампания срещу COVID-19 в България се прилагат единствено ваксини, чийто срок на годност е в съотстветствие с разрешението им за употреба”, казват от здравното министерство.

Причината за твърденията и на Борисов, и на Костадинов е, че в през октомври в България се поставят ваксини на Pfizer, на чиито опаковки е записано да се ползват преди края на септември 2021 г. В началото на септември обаче Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) удължи официално срока на годност на ваксините от половин година на девет месеца.

Ето защо препаратите, които при първоначалното производство са означени като най-добри до „септември“ на практика са в срок на годност до декември.

Твърденията на Баце и Копейкин

Позицията на здравните власти беше публикувана часове след изказването на бившия премиер от СИК Борисов, който каза, че населението се ваксинира с препарати с изтекъл срок на годност.

„Това е престъпление. Защо продадоха хубавите, в срок ваксини, а ваксинирате хората с такива с изтекъл срок на годност. Тя може да е безвредна, но ефикасна ли е?“, попита лидерът на ГЕРБ.

Магазин за Акумулатори

Учредител на „Възраждане” избухна: Костя Копейкин се разведе с жена си, за да гепи партийни пари за апартамент и къща (ДОКУМЕНТИ + СНИМКИ)

Ден по-рано, в събота, кандидатът за президент и лидер на антизападната партия “Възраждане” Костадин Костадинов, уличен, че с партийната субсидия е вдигнал палат на морския бряг, публикува в профила си във фейсбук клип, в който се твърди, че се поставят ваксини с изтекъл срок на годност.

На кадрите се вижда жена, която отива във ваксинационен пункт да се имунизра. Непосредствено преди да ѝ бъде поставена дозата, от медицинските лица разбира, че медикаментът на Pfizer е с изтекъл срок през септември.

Нов скандал като HelpKarma само в Новините Днес: Костя Копейкин на хранилка във фондацията на ВМРО (ДОКУМЕНТ)

Лекарите ѝ обясняват, че самите те са ваксинирани с тези медикаменти. “Тя е като лекарство, има право да се поставят до 6 месеца след поставянето. Вече всеки сам си преценява дали иска“, обяснява дамата, която прави имунизацията.

Пациентката обаче снима флакона, на който се вижда и датата, до която ваксината е най-добра. Когато пациентката изказва недоумение защо това не се знае, от екипа ѝ отговарят да се обърне към РЗИ.

„Съвсем скоро го позволиха, на европейско ниво го позволиха”, казват от екипа.

Видеото е придружено с коментар от Костадинов. “Слагат ни ваксини с ИЗТЕКЪЛ срок”, пише той. И призовава: “Споделете, за да научат повече хора за поредното престъпление срещу българския народ”.

Материалът Има ли изненадани? Бойко и Копейкин заиграха в един отбор срещу служебния кабинет с опорката за ваксините е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението магазин за авточасти
Back to top button