26.8 C
София
понеделник, юли 15, 2024

Имуностимулаторите са опасни за здравето?

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Има хора, които целогодишно приемат природни имуностимулатори, като ехинацея, елеутерокок, жълт кантарион и други. А дали това не е вредно? 

Експертите са на мнение, че не трябва цяла година да се приемат природни имуностимулатори, тъй като могат да нарушат имунния отговор на организма. Дори средствата, които се продават във вид на пакетиран чай, могат да се приемат, само ако има признаци на понижен имунитет. И то не по-често от 3 пъти на седмица и не по-дълго от 2-3 седмици.

 

Но пък можете да си позволите сега, през есенно-зимния сезон, ряпа, чили пипер и други продукти, които защитават от грип. Оказва се, че бялата и черната ряпа активизират защитните сили на организма и се отразяват благотворно на храносмилането, на белодробната функция и на циркулацията на лимфната течност. Тези зеленчуци оказват диуретично и бактерицидно действие. Но и тук е нужна умереност, например да добавяте по малко ряпа в салатите или да съчетавате с други зеленчуци, като моркови и пипер. 

Внимание! 

Онези от вас, които имат хронични заболявания на стомашно-чревния тракт и проблеми с черния дроб, не бива да консумират ряпа. 

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ