19.7 C
София
петък, юни 21, 2024

Иван Папазов пред Новините Днес: Кой е Тодор Попов? Кмет с 2000 лв. заплата, адвокати на БАБХ ме рекетират за 300 бона, държавата ми дължи 5,3 млн.

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

„Кой точно е Тодор Попов? Измислен кмет, дето е на власт 16 години със заплата 2000 лева на месец, който няма нищо на негово име. Аз не съм му дясна ръка, не искам да имам нищо общо с тия паразити“. Това бяха първите думи на бизнесмена от Пазарджик Иван Папазов, един от големите месопроизводители в региона, потърсил редакцията на Новините Днес с право на отговор след наша публикация, че щял да играе за кмет като поставено лице на любителя на колумбийски екстри Тодор Попов.

„Доста некоректно сте представили ситуацията – кметът с 2 бона заплата е описан като „милионер“, а аз като „длъжник“. Истината е доста различна – Тодор Попов няма нито един имот на негово име, макар че се говори за 4 къщи и апартамент в София. Аз, обаче, имам имоти, купени с мои пари, имам къща в Бояна, например. Работя и си изкарвам прехраната. Нека кметът Тодор Попов докаже някакви доходи, нека декларира имоти, тогава да сравняваме“, призова доскорошният благодетел на ФК „Хебър 1918“.

„Вашият източник удобно е предоставил документ за задължение към ЧСИ, но пак удобно е пропуснал, че държавата, в лицето на Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) ми дължи 5 370 000 лева, след като я осъдих за избити без никаква причина 13 000 животи от моята свинеферма край с. Априлци.

Именно със заповед на ОДБХ-Пазарджик бяха убити 13 000 животни, собственост на „Свиком“ АД и ЕТ „Томи – Веселка Папазова“, фирмата на моята съпруга. Причината беше установени 6 прасета с африканска чума, които ние така и не видяхме. Лабораторията е на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), казаха, че има болни животни, очевидно трябва да им вярваме.

Проверка по рама

Дойдоха с една бележка, сложиха 2 патрулки, затвориха всичко, дезинфекцираха, избиха 13 000 животни и ги закопаха до свинекомплекса! Всичко това заради 6 прасета. Затова съм категоричен, че това е ОПГ – в Министерството на земеделието работят само некадърници и рекетьори“, ядосва се предприемачът.

„Естествено, заведохме дела и ги осъдихме, като според решението на съда държавата трябва да ни плати обезщетение в размер на 5 370 000 лева заради рекетьорите в ОДБХ. Само че простотията не свършва дотук – все още не мога да си получа парите, защото адвокатите на дирекцията ме накараха да подпиша запис на заповед, че им дължа 300 000 лева хонорари?!

Чували ли сте такъв абсурд – адвокатите на противниковата страна да рекетират за хонорар? А подписах, защото ме заплашиха, че няма да отпуснат сумата, която държавата ми дължи – въпросните 5,3 млн.

Сега съм в следната ситуация – ако не платя 300 бона на адвокатите на ОДБХ, няма да си получа обезщетението от 5 370 000 лева“, не скри Иван Папазов.

По думите му зад цялата мръсотия стои адвокатската кантора на И.С. (името се пази в редакцията на Новините Днес и ще бъде оповестено в продължение по темата, б.ред.), който изпратил подписаната запис на заповед на мейла на… жена си.

„Доста интересно ще е за спецслужбите, ако искат да нищят корупцията по върха, е как адвокатите на ОДБХ настояха да подпиша документа за 300 бона хонорар в края на делото, когато видяха, че ще загубят. Това са паразити“, откровен е Папазов.

Магазин за Акумулатори

Все пак адвокатът, който имал сключен договор за правна защита с БАБХ, е получил шут в задника – пълномощното му е отнето и вече не може да представлява агенцията в съда.

ОЧАКВАЙТЕ продължение по темата за схемите на Тодор Попов и рекета над бизнеса в Пазарджик само в Новините Днес

Материалът Иван Папазов пред Новините Днес: Кой е Тодор Попов? Кмет с 2000 лв. заплата, адвокати на БАБХ ме рекетират за 300 бона, държавата ми дължи 5,3 млн. е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ