2.6 C
София
четвъртък, декември 7, 2023

ИЗНЕНАДА: МВР и прокуратурата се озоваха в…Турция

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Ръководствата на българската прокуратура и на МВР се оказаха в Турция. Това се разбира от официално съобщение на държаното обвинение.
„Делегация на Прокуратурата на Република България (ПРБ), водена от и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, е на посещение в Анкара, Република Турция. В делегацията са още заместник-административният ръководител на Апелативна прокуратура София Емилия Русинова, градският прокурор на София Илиана Кирилова и Христо Кръстев, заместник-административен ръководител на Софийска градска прокуратура“у пишат от прокуратурата.

Визитата е по покана на турския главен прокурор Бекир Шахин и вътрешния министър на Република Турция Али Йерликая. От българска страна присъстват още вътрешният министър Калин Стоянов, Стоян Темелакиев – зам.-министър на вътрешните работи, както и директорите на ГДБОП и ГД „Гранична полиция“ главен комисар Явор Серафимов и главен комисар Антон Златанов. В рамките на посещението на българската делегация в Анкара е предвидена среща с турския министър на правосъдието Йълмаз Тунч.
Основните теми на разговори между двете страни ще са традиционно доброто сътрудничество в противодействието на нелегалната миграция и другите форми на трансгранична организирана престъпност, както и борбата с тероризма. По време на срещите ще бъде направен преглед и на наказателноправни въпроси от взаимен интерес, посочват от прокуратурата.

Материалът ИЗНЕНАДА: МВР и прокуратурата се озоваха в…Турция е публикуван за пръв път на Новините Днес.
Народ

Новините Днес

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ