5.7 C
София
неделя, декември 10, 2023

Изритайте Тодор Тагарев! Пусна сделката за военни дронове за 11 млн. със съдружник на жена му Петя (ЦЯЛАТА ДАЛАВЕРА)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Тодор Тагарев трябва незабавно да бъде уволнен и предаден на прокуратурата! Военният министър с московско образование все пак е подписал сделката за 11 млн. лева за доставка на дронове с фирма, управлявана от… съдружник на жена му Петя.
Вероятно това е вариантът за осигуряване на финансирането, нужно на 18-годишния му син Иван Тагарев да учи математика, физика и информатика в Париж…

Имаме много сериозни съмнения, че министърът на отбраната е в остър конфликт на интереси, потвърди пред журналисти в кулоарите на парламента и Румен Гечев от „БСП за България“.
Депутатът посочи, че става дума за поръчка за договаряне на безпилотни летателни системи.

Само в Новините Днес: Тодор Тагарев даде обществена поръчка за 11 000 000 лева на фирма от обръча на… жена си Петя (РАЗСЛЕДВАНЕ)

Една година и десет месеца по-късно от обявяването на поръчката, само месец, след като Тагарев поема поста министър на отбраната, процедурата е приключена и за изпълнител на поръчката е избрано обединението „Български безпилотни летателни системи“.
По думите му договорената стойност на поръчката е около 11 млн. с ДДС.

Проверка по рама

В обединението влизат две фирми – „Телесис“ ООД и „Контракс“ АД, посочи Гечев и отбеляза, че изпълнителен директор на Телесис ООД е съдружник с Петя Иванова Тагарева, съпругата на московския орел във фирмата „Прокон“ ООД, регистрирана на адрес София, Младост, 4, бл. 443, вх. 3.
Както е видно от сайта на фирмата „Прокон“ ООД, Тагарев все още фигурира като консултант, добави Гечев, цитиран от БТА.

Според Гечев възниква въпросът дали няма „скандален конфликт на интереси“, обявил ли е Тагарев за „такъв конфликт на интереси“.

Дали близки сътрудници на Тагарев от неговия кабинет са опитвали да оказват натиск върху дирекцията, свързана с тази сделка за промяна в стойността на проекта поради настъпили някакви обстоятелства, попита още Гечев.
Той каза, че е внесъл питане към Тагарев е още от септември, но последвала тишина.

Материалът Изритайте Тодор Тагарев! Пусна сделката за военни дронове за 11 млн. със съдружник на жена му Петя (ЦЯЛАТА ДАЛАВЕРА) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Магазин за Акумулатори

Народ

Новините Днес
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ