България

Изританият от „Пирогов” Асен Балтов си намери мястото – става депутат от ГЕРБ

Изританият от „Пирогов” заради грандиозни далавери проф. Асен Балтов си намери правилното място – Баце го набута в листите на ГЕРБ за изборите на 14 ноември.

Уволненият дисциплинарно от спешния институт ортопед се изчаква директно на избираемото второ място в листа на мафиотската партия, предполагаемо в лидерския 25-и МИР София, съобщи Lupa.bg.

За Балтов дълго време вървеше мълвата, че ще бъде дори избраникът на ГЕРБ за кандидат-президентската битка, но в крайна сметка гербопитеците схванаха, че тотално сринатият в обществените очи доктор не става за президент, затова ще го наградят за далаверите с депутатско място.

До влизането на крадливия професор в политиката се стигна след неочакван колапс в професионалната му кариера – на 13 септември Балтов написа на личния си профил във фейсбук: „Уволнен! След 21 години работа в „Пирогов!”, а отдолу се заредиха доволни коментари на изпатили от измамите в „Пирогов” пациенти.

Проверка по рама

13 септември е бил първият му работен ден след прекъсване заради здравословни проблеми. След като направил две операции бил повикан от директора на болницата проф. Иван Поромански, който му казал, че е уволнен.

„Подробните мотиви за прекратяване на трудовото му правоотношение са изложени в заповедта, с която проф. Балтов бе запознат лично в присъствието на изпълнителния директор на болницата. Същата служителят отказа да приеме”, се казва в официалното съобщение на спешната болница.

На 14 юли тази година служебният здравен министър Стойчо Кацаров прогони Балтов от поста директор на „Пирогов”. Това стана след проверка на НЗОК, която констатира сериозни нарушения при отчитането на милиони по клинични пътеки. Тогава на поста директор беше назначен проф. Иван Поромански.

Материалът Изританият от „Пирогов” Асен Балтов си намери мястото – става депутат от ГЕРБ е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Магазин за Акумулатори

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button