България

ИЗТРЕЩЯВАНЕ: Бойко с нов пирует – иска падане на мораториума, предложен от… ГЕРБ (+ВИДЕО)

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

В предпоследния ден на годината изтрещелият тартор на бандата ГЕРБ Бойко Борисов даде брифинг в партийната централа, в който между факта, не е на власт от няколко месеца, изговори нова порция безочливи лъжи и направи поредния балетен пирует, предаде репортер на Новините Днес.

Започна се с дивотията, че не Баце е виновен за растящите цени на тока и липсата на инфраструктура за азерския газ, т.е., интерконектор с Гърция, но пък побърза да даде няколко съвета на новите управляващи, в т.ч. да премахнат прокараният от ГЕРБ мораториум върху увеличението на цената на тока.

Причината – после електроразпределителните дружества щели да съдят страната, както и да въведат компенсаторен механизъм за бизнеса от 450 лв. на мегаватчас, както искали работодателите и подкрепяла партията му.

Според Бойко Борисов трябвало да има извънредно заседание на парламента още утре, на което да се приемат предложените от него мерки, но ГЕРБ няма да предлага такова, нито ще внесе решение за отмяна на мораториума. Той няколко пъти повтори, че е опозиция и да не му търсят отговорност.

Проверка по рама

По време на брифинга, който продължи 51 минути, в традиционния за него стил просташки стил бившият премиер изброи колко много е направил на международни ниво за газовите връзки и как, като бил на власт, проверявал регулярно строежа на интерконектора с Гърция, който трябвало да бъде готов на 31 декември, а сега липсвали поне 50 км.

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев пък обясни как сегашните управляващи предлагат такива компенсации, че бизнесът да плаща шест пъти по-скъп ток, а ГЕРБ подкрепя идеята за 450 лв. на мегаватчас или да се плаща само двойно.

Видеото ТУК

Материалът ИЗТРЕЩЯВАНЕ: Бойко с нов пирует – иска падане на мораториума, предложен от… ГЕРБ (+ВИДЕО) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Магазин за Акумулатори

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button