България

ИЗВЪНРЕДНО: НАП и АДФИ удариха „бухалките” на Гешев в Бюрото по защита на прокуратурата

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Лош ден за Иван Гешев – докато в момента Висшият съдебен съвет обсъжда дали да започне процедура по неговото отстраняване по сигнал на Бойко Рашков, служители на АДФИ и НАП са нахлули в Бюрото по защита, известно като „бухалките на Гешев”.

Новината дойде от източници в Министерство на финансите. Нареждането е на шефа на приходната агенция Румен Спецов и на финансов министър Асен Василев.

Проверява се документацията на Бюрото по защита за още доказателства за нарушаването на закона от Иван Гешев, който, както първо Narod.bg съобщи, дори няма нужното образование, за да е обвинител №1, пише ласкавият към ГЕРБ „Пик“.Не е тайна, че от години българският народ е жертва на беззаконие, всевластие, диктатура. В правомощията на безотчетния главен прокурор е съсредоточено още едно – да ръководи и контролира Бюрото по защита, упражнявайки надзор за законност върху действията му.

Това е всичко друго, но не и спазване на принципа за разделение на властите. Иван Гешев е над всички – не носи нито политическа, нито дисциплинарна отговорност, а Бюрото по защита не подлежи на парламентарен контрол.

Важно е да имат властващи функции и правомощия, а пък отговорността и последиците – да се носят от българския народ.

Проверка по рама

Съгласно Закона за защита на лицата, застрашени във връзка с наказателното производство, Бюрото по защита следва да защитава застрашени лица, а чл.14г. от посочения закон гарантира, че при изпълнение на правомощията си служителите му са длъжни да зачитат достойнството на гражданите и техните права и законни интереси.

От миналата година в обхвата на това правомощие попада и охраната на прокурори и следователи. И Бюрото работи и осигурява безопасността на магистратите, за да могат безпрепятствено да нахлуват, където си поискат, като ги превърна в истински бухалки на хунтата.

Коментари

Коментара

loading…
There is no ads to display, Please add some

Не бъди безразличен, сподели статията с твоите приятели:

Магазин за Акумулатори

Не пропускай

Back to top button
zonguldak escort