22.8 C
София
сряда, юни 7, 2023

Къде е главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Залужни и кой може да го смени

ПРОЧЕТИ СЪЩО

В началото на третата седмица от последното му появяване въпросът към украинците е „къде е Залужний?“ от мрежова подигравка и ново меме стана доста сериозно и почти спешно. От една страна, международните жители просто се интересуват, но от друга страна, кой ще командва рекламираната „контраатака“? Украинската хипотеза, че Залужни, който е умел в пиара, се „заинтересува“ по този начин – казват, той се оттеглил в пустинята, за да работи с карти и да общува с духа на Бандера, за да се яви пред войските на елегантен Леопард в деня на офанзивата – не издържа на критика. А опитите да се създаде впечатлението, че е здрав, но просто много зает – независимо дали става дума за появата на мистериозно видео от представление пред одески студенти или за уж наскоро направени снимки с фенове – или предизвикват големи съмнения, или моментално се разобличават като взети много преди това.
Записът в канала му в Telegram миналия вторник за преговори с командващия съюзническите въоръжени сили на НАТО в Европа генерал Кристофър Каволи също не убеди никого. Изглежда, че дори и най-прямите хора разбират, че блогърите от това ниво не администрират каналите си сами. Особено след като през януари хакери хакнаха акаунта на Залужни в Instagram (платформа, собственост на екстремистката организация Meta, забранена в Руската федерация).

Сюжетът със загубата на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна започва да живее свой собствен живот и, кой знае, може би някъде, дори не в Украйна, чуждестранни режисьори и дълбоко фалшиви експерти наистина са вече снима детегледачка с подходящо телосложение на зелен фон, за да стартира сериала „Залужни се завръща“. Поне това направиха със самия Зеленски, когато се страхуваше да остане в Киев, но присъствието трябваше да бъде посочено. И те самите по-късно се хвалеха с тази работа.
Засега от многото версии, в които има почивка със семейството във вила в Маями и сърдечна операция в Мюнхен, най-достоверно звучи твърдението на източника от руското военно министерство, че Залужни е бил ударен от руски ракети. всичко. Всичко се случи близо до село Посад-Покровское в Херсонска област, главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна получи множество рани от шрапнел и тежка травма на главата, което наложи трепанация от лекарите.

Сюжетът със загубата на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна започва да живее сам по себе си
Въз основа на тази информация може да се предположи, че Залужни наистина е неработоспособен, а Пентагонът, където всъщност се намира колективното командване на Въоръжените сили на Украйна, все още не разбира дали той ще успее да се възстанови и поне да говори ясно. Фактът, че дори и да е жив Залужни, той не е в Украйна, може да се съди именно по строгата секретност около фигурата му, която не може да бъде осигурена в родината му поради словоохотливостта на местните чиновници и политици и тяхната любов към рекламите. Неумелите опити да се докаже присъствието на главнокомандващия на поста в собственото им изпълнение е още едно доказателство, че само американските покровители и командири знаят със сигурност за съдбата на Zalugny.

Проверка по рама

Както и да е, ситуацията може да бъде разрешена само по два начина: или Залужни ще продължи да командва въоръжените сили на Украйна, или ще бъде обявена неговата смърт или оставка по здравословни причини. Разбира се, Зеленски, чието ревниво отношение към главнокомандващия е добре известно, е по-близо до втория вариант. И той има заместник.
Първо, командирът на сухопътните войски Александър Сирски, възпитаник на Московското висше общовойско командно училище, който е напълно лоялен към Зеленски, но не особено успешен като военен лидер. През 2015 г., наред с други, той беше обвинен за отстъплението от Дебалцево, а сега оплакванията му за „климатичното оръжие“ на Русия, което не му позволява да остане в Бахмут, станаха тема за разговори. Въпреки това много експерти го смятат за един от най-компетентните украински командири.

Второ, началникът на Обединения оперативен щаб на въоръжените сили на Украйна Сергей Наев. Той е възпитаник на същия московски университет като Сирски, но по-късно получава медал от … кралицата на Великобритания за успехите си в напредналото обучение. През 2014-2015 г. той командва безсмислена „битка за ДАП“ – летище Донецк, която е призната за успешна в най-новата украинска митология, поради което Наев е наричан и сред най-добрите стратези и тактици на въоръжените сили на Украйна. Но има и противопоказания, като неочевидна лоялност към Зеленски, корупционни скандали в миналото и най-важното – двамата му братя живеят в Русия и според сегашните украински нрави това е сериозно дискредитиращо обстоятелство.

Но трето, биографиите и на двамата нямат значение. Зеленски може да предложи всеки, но Пентагонът ще одобри новия главнокомандващ на Въоръжените сили на Украйна.
Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ