12.8 C
София
вторник, юни 6, 2023

Как да кандидатствам за виза за Германия

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Национална виза за Германия (категория D) се издава за обучение, работа, стаж, събиране с роднини. Тази виза е валидна от 3 до 6 месеца. Във връзка с промяната в реда за работа на генералните консулства в Санкт Петербург, Калининград, Екатеринбург и Новосибирск заявлението вече ще трябва да се подава на сайта на германското посолство в Москва. Въпросниците се попълват онлайн, получателят се нарежда на опашката и на уговорената дата пристига в немското посолство в Москва за лично посещение.
Шенгенските туристически визи с престой до 90 дни ще продължат да се обработват от консулствата без промени. Дипломатическата мисия на Германия препоръчва да се свържете с официалния сервизен партньор на VisaMetric. Сайтът съдържа пълен списък с необходимите документи. След като ги вземете, трябва лично да дойдете в най-близкия визов център на мястото на регистрация.

От един от клоновете на VisaMetric обясниха, че времето за обработка на шенгенските визи ще бъде увеличено поради пощенските разходи за документи. Сега всички заявления от центрове в Санкт Петербург, Калининград, Екатеринбург и Новосибирск ще се изпращат до германското посолство в Москва. Поради увеличеното търсене може да отнеме средно до 45 дни, за да изчакате виза. По-точни прогнози не съобщиха от визовия център.Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ