3.9 C
София
сряда, декември 6, 2023

Какво представлява операцията на Пепеляшка? Хирург разкрива какво търсят жените

ПРОЧЕТИ СЪЩО

От край време хората се опитват да прикрият недостатъците си и това, което не харесват в себе си. Гримът и дрехите са умело използвани, а в последните години все повече навлиза и пластичната хирургия.
Тенденцията, която бавно, но сигурно започва да властва именно в нея, показва колко много естетическите проблеми се появяват. Така например в последно време се появи понятието „операция Пепеляшка“.

Какво обаче се крие зад нея? Тази процедура решава функционални или естетични проблеми на ходилата. Те включват изкривени пръсти, широки стъпала, нокти, които растат „странно“ и др. Може би неочаквано за мнозина, недоволството от краката нараства все повече.
Проучване на Американската педиатрична медицинска асоциация от 2018 г. сред повече от 1000 участници установи, че почти 75 процента имат някакъв проблем с краката.

Голяма част от тях са с естетически характер. Повече от половината от анкетираните 500 жени се чувстват неудобно с краката си „винаги, често или понякога“.
Макар да изглежда, че стъпалата просто са такива, каквито са, генетично обусловени и непроменливи, сега има нови процедури, които водят до известна промяна и интересуват предимно нежния пол.

Проверка по рама

Операциите на краката са много специфични, така че ортопедичните хирурзи ще ги извършват по-често от пластичните хирурзи.
Д-р Стюарт Могул, хирург на краката и глезените в Ню Йорк, каза, че повечето подобни процедури включват „коригиране на костни и ставни деформации, докато козметичните хирурзи работят предимно върху кожата и мускулите“.

Някои процедури се припокриват, например прехвърляне на мазнини, което може да се направи на краката. Повечето козметични процедури за крака се справят с болезнени деформации и могат да осигурят естетично подобрение в същото време.

Д-р Могул казва, че не трябва да очаквате „приказни чудеса“.
„Имахме пациенти, които питаха дали можем да скъсим, стесним или изтъним краката им, но това не може да стане“, казва хирургът./  и във Фейсбук

Магазин за Акумулатори

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ