11.8 C
София
събота, септември 30, 2023

Кандидатът на ПП-ДБ за шеф на НЗОК Станимир Михайлов се оказа измамник (СКАНДАЛНИ ДОКУМЕНТИ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Кандидатът на ПП-ДБ за шеф на НЗОК Станимир Михайлов се оказа измамник – хитрецът подал декларация с невярно съдържание. Въпреки това „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП–ДБ) внесоха кандидатурата на бившия банкер за управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).
Той ще бъде изслушан на извънредно заседание на ресорната парламентарна комисия следващия понеделник.

В мотивите за номинацията му ПП-ДБ посочва, че Михайлов имал необходимите качества за поста и да допринесе за общественото доверие към здравната каса.
Сред един от основните критерии за издигането на кандидатурата му е дългогодишният му опит във финансово икономическата сфера и професионален опит в областта на управлението на здравеопазването, посочва ПП-ДБ.

Станимир Михайлов обаче е извършил престъпление според законите на страната, сочат документи, които Епицентър.бг публикува.
Той е подал декларация с невярно съдържание при имотна сделка. От документите, които прилагаме, се вижда, че на 17.04.2009 г. Станимир Михайлов купува апартамент 50 кв. м. на бул. „Фритьоф Нансен“ за 30 000 лева при данъчна оценка 29 658.50 лв. (Виж прил.1)

Проверка по рама

Месец по-късно го ипотекира (на 21.05.2009г.) пред банката, в която работи – „Токуда банк“ за 115 000 лева. Реално го ипотекира за сума в размер на близо 4 пъти по-голяма от покупната цена. (Виж прил.2)
На 17.12.2010г. го продава на своя съдружник Фернандо Перейра във „ФЕРТАПЕР“ ООД и Мария Перейра за 88 800 лева. (Виж прил.3).

В този нотариален акт той декларира неверни данни в т.3, че въпросният апартамент не е ипотекиран, т.е. подава декларация с невярно съдържание. Това е престъпление по чл.313 от НК. (Виж прил.4).

Въпросната ипотека е заличена на 12.01.2011г. (Виж прил.5). Горните данни говорят за умишлено придобиване на имоти на занижени цени под пазарната оценка с цел укриване на местни данъци и такси и по този начин е ощетен общинският бюджет.
Всичко гореописано говори, че Станимир Михайлов има склонност към неправомерни деяния, воден от своя престъпен ум, казват юристи, които помолихме за коментар.

Ето и документите по измамата:

Магазин за Акумулатори
Материалът Кандидатът на ПП-ДБ за шеф на НЗОК Станимир Михайлов се оказа измамник (СКАНДАЛНИ ДОКУМЕНТИ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ