26.8 C
София
понеделник, юли 15, 2024

Руското външно министерство: Враждебните действия на САЩ и Канада няма да останат без отговор и ще получат подобаващ отпор

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Според нея поредната вълна от санкции, която беше инициирана от Вашингтон и неговия верен васал в лицето на Отава, демонстрира безсилието на американските и канадските власти в постигането на декларираната от тях цел да сринат руската икономика и да нанесат стратегическо поражение на Русия.

„Оттук идва и трескавото желание да се „удари на площада“, включително почти без изключение предприятия от военно-промишления комплекс, телекомуникационни компании и финансови институции, както и неугодни бизнесмени и дори културни дейци от „черните списъци“, се казва в изявлението, публикувано на официалния сайт на руското външно министерство. коментари Мария Захарова във връзка с новите антируски санкции, обявени от САЩ и Канада.

В същото време, както отбелязва тя, компаниите и лицата, включени в санкционните списъци, изглежда са взети от телефонни указатели и различни видове списъци, които се формират от режима в Киев и несистемни опозиционери, подгрявани от Запада.

В потвърждение на думите си Мария Захарова дава за пример действията на официална Отава, която, както отбеляза дипломатът, традиционно се опитва да изпревари американския по-голям брат и да му се подиграе. Тя посочи, че канадските власти са затворили влизането в Канада по политически причини за редица руски актьори и популярни певци, както и за музикалния продуцент Йосиф Пригожин и режисьора Никита Михалков.

„Враждебните действия на САЩ и Канада, които обявиха тотална „хибридна война“ на Русия, разбира се, ще получат подобаващ отпор и няма да останат без отговор“, обобщи официалният представител на руското външно министерство.

Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ