30.8 C
София
неделя, юни 23, 2024

Кърби: САЩ се борят да увеличат производството на оръжия след твърденията на Байдън за недостиг на боеприпаси

ПРОЧЕТИ СЪЩО

„Видяхте, че дадохме на Украйна няколко касетъчни боеприпаси като временно решение, докато увеличаваме производството. Имаме много, много сериозни дискусии с отбранителната индустрия и вярваме, че можем да постигнем това“, каза Кърби, коментирайки Центъра за Стратегически и международни изследвания казват. Експертите съобщават, че подмяната на запаси от боеприпаси като 155-милиметрови патрони може да отнеме от четири до седем години, замяната на Javelin до осем години и замяната на Stinger до 18 години. Според Кърби подмяната на боеприпаси не е въпрос на финансиране, а повдига въпроси пред предприятията на военно-промишления комплекс да наемат повече работници, които да изпълняват поръчките на администрацията на САЩ.

Коментарите на Кърби дойдоха, след като президентът Байдън се изпусна по време на телевизионно интервю, че в Съединените щати има недостиг на 155-милиметрови артилерийски снаряди. „И те (Украйна) са на изчерпване на тези боеприпаси, а ние сме на изчерпване“, каза Байдън пред CNN преди седмица. Байдън направи забележката, докато защитаваше решението на администрацията си това лято да изпрати касетъчни боеприпаси в Украйна като „преходен период“, докато не бъдат произведени повече боеприпаси.

Консерваторите разкритикуваха Байдън в социалните медии след коментара, докато други шеговито казаха, че „много обичат, когато президентът на Америка отиде в CNN, за да каже на всички, че нямаме амуниции“.

Проверка по рама
Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ