1.1 C
София
петък, декември 8, 2023

Кметът на Несебър Николай Димитров с два хотела в Слънчев бряг? Сламените човечета от „Дюнигейт“ са в играта (ПЪРВА ЧАСТ)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Кметът на Несебър Николай Димитров, който от 16 години управлява еднолично общината, лъсна в нова схема за пране на откраднати от бюджета пари, вложени в два хотела в Слънчев бряг, докладва пред Новините Днес информатор под пагон.
Управникът, който на предните местни избори дори беше арестуван за купуване на гласове и му беше запорирано имущество за над 1.8 милиона лева, за което и до ден днешен не е доказал пред КПКОНПИ откъде се е сдобил със средствата, сега се е забъркал не със софийски мутри, а с двамата собственици на скандална фирма, която през 2013 година успя да закупи дюните в Несебър не без знанието на Николай Димитров.

Краде ли кметът Николай Димитров от уличното осветление в Несебър? (ДОКУМЕНТИ)

Въпросната сделка доведе до скандала „Дюнигейт“, който сега ще получи продължение, защото същите „играчи“ се оказват доста забъркани в поредната кметска схема.
В Несебър отдавна се говори, че Николай Димитров е изпрал откраднатите милиони, като инвестирал в закупуването на два големи хотела в „Слънчев бряг“ – „Феста М“ и хотел „Баваро“. Официално собственици са подставени лица на кмета – Лъчезар и Станимир от Ямбол, собственици на скандалната си фирма, която през 2013 година закупи дюните в Несебър от кумеца на Борислав Михайлов – Боби Перуката, президентът на БФС.

Същата 2013 година се оказва, че Лъчезар и Станимир закупуват и един огромен хотел на първа линия в Слънчев Бряг с името „Феста М“ барабар с фирмата, която го притежава – „Глион“ЕООД от Денка Стойкова и Димитър Стойков, които притежават и още един хотел в с. Равда, отново на първа линия – „Бижу“.
Само в Новините Днес: Кметът на Несебър Николай Димитров създаде фабрика за фалшиви новини, наля 100 000 лв. за плювки по конкурентите

Преди да закупят хотела от семейство Стойкови, за които също се знае, че са в много близки отношения с Николай Димитров, Лъчезар и Станимир учредяват ДЗЗ „Роуд Инженеринг 2010“ ДЗЗ, който през 2010 година печели обществената поръчка за изграждането на улиците в новият квартал на град Несебър – кв. „Черно Море“ на стойност 6 177 757.09 лв. без ДДС, т.е. близо 7,5 милиона лева.

Проверка по рама

Три години по-късно, малко след като закупуват хотела от сем. Стойкови и с избухването на скандала „Дюнигейт“, техният договор по тази обществена поръчка е прекратен и в възложен на фирма „Път – 2004“.
За същата дейност с новата фирма е записано през 2013 година сумата с около 2 милиона лева по-малко?! Кое е наложило намаляването на сумата по поръчката и дали тези 2 милиона лева без ДДС вече не са изплатени на двамата приятели на кмета като аванс по договора за изграждането на улиците в кв. Черно Море“ – да каже прокуратурата. Но пък за сметка на това се вижда, че и в този случай е добре познатата схема, наречена „Сламен човек“.

Сигнал до Новините Днес: Кметът на Несебър Николай Димитров върти бизнес с ортак на Митьо Очите, къде са 3 млн. лева? (СНИМКИ)

Интересно е и друго – че зад ДЗЗ „Роуд Инженеринг 2010“ са се скрили двамата собственици Лъчезар и Станимир, а управителка на това ДЗЗ както и на почти всичките им фирми, които се занимават със строителство и продажба на имоти по това време, се оказва малоимотната Димитрина Тодорова Димитрова, родена в Димитровград през 1970 година.

Днес същите фирми се управляват от лице на име Георги Климентов от Хасково. Припомняме, че след скандала „Дюнигейт“, лъсна и фактът, че Николай Димитров е забравил да декларира апартамент именно в Хасково, придобит в периода 2010 – 2011 година.
Балотажът слага край на феодалния модел в Несебър

Защо кметът е забравил да се осветли като собственик на хасковския имот, до ден днешен не е известно, но ясно се вижда, че всички управители на фирмите на Лъчезар и Станимир от тяхното създаване до ден днешен са именно от този регион.

Очаквайте продължение на имотните схеми на Николай Димитров само в Новините Днес

Магазин за Акумулатори

Материалът Кметът на Несебър Николай Димитров с два хотела в Слънчев бряг? Сламените човечета от „Дюнигейт“ са в играта (ПЪРВА ЧАСТ) е публикуван за пръв път на Новините Днес.
Народ

Новините Днес

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ