2.8 C
София
сряда, ноември 29, 2023

ПОТРЕС: Гард от НСО купува гласове за баща си – кмета на Живково, с крадени дърва (СНИМКИ +ВИДЕО)

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Служителят на Националната служба за охрана (НСО) Георги Венциславов Бонев е задържан на 20 октомври вечерта с джип, претъпкан с крадени дърва, съобщиха за breaking.bg източници от МВР.
Джипът е собственост на кандидата за кмет на ихтиманското село Живково Венцислав Бонев, който е баща на задържания гард от НСО. Вreaking.bg вече съобщи, че през последните дни и седмици заради настъпилия активен период, в който хората купуват дърва, ихтиманското Общинско горско предприятие извършва масови проверки заедно с полицията във всички населени места на територията на общината.

Бащата на охранителя от НСО – Венцислав Бонев, драпа за власт с крадени дърва

Така на 19 октомври продавачката в хранителния магазин на ихтиманското село Веринско баба Стефка беше спипана с крадени дърва. 60-годишната Стефка Дамянова е кандидат за кмет на Веринско и е част от листата с кандидати за общинския съвет в Ихтиман на скандалната Милена Чомакова, която живее на семейни начала с местния дървен олигарх Емил Караджов.
Бащата на задържания гард от НСО също е кандидат за кмет от формацията на Милена Чомакова. Затова една от версиите, по които работи ихтиманската полиция, не е само за превозване на немаркирани дърва без необходимия билет, но и за „съпричастност към извършване на престъпления срещу избирателните права на гражданите“, или по-просто казано – за купуване на гласове.

Сериозен проблем пред разследването се оказва, обаче, имунитетът, с който се ползва Венцислав Бонев като кандидат за кмет на Живково. Поради тази причина миналата вечер ихтиманските полицейски шефове са се уплашили и са отказали да приемат в паркинга на районното управление заловения автомобил. Причината – и джипът се ползвал с имунитет, защото бил собственост на кандидата за кмет.
По време на задържането на гарда от НСО в Живково се е провеждало агитационно мероприятие на Милена Чомакова и Венцислав Бонев. при преминаването на арестувания джип през селото настъпила суматоха сред агитиращите, а Венцислав Бонев определено не останал доволен от случващото се и сипел проклятия срещу горските и полицаите.

Проверка по рама

По случая е започнала вътрешна проверка в НСО.
Цялата кампания на Милена Чомакова и кандидатите й са съпътствани от доста случаи с криминален привкус.

Преди две седмици breaking.bg съобщи, че данъчните на Румен Спецов са запечатали бензиностанцията на Милена Чомакова в Ихтиман и са й наложили рекордна санкция от 25 хиляди лева, тъй като обектът работел без разрешително за търговия с горива. Сега интимната двойка местни олигарси Чомакова и Караджов среща поредните неприятности заради техните хора в селата Веринско и Живково, спипани с крадени дърва.

Снимки и видео: breaking.bg
Материалът ПОТРЕС: Гард от НСО купува гласове за баща си – кмета на Живково, с крадени дърва (СНИМКИ +ВИДЕО) е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Народ

Новините Днес

Магазин за АкумулаториФилми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ