България

Кой е големият тест пред правителството на Кирил Петков?

Не бъди безразличен ! Сподели статията с твоите приятели

Големият тест за правителството на Кирил Петков няма да е цената на тока или здравната криза. Нито поправката на нескопосания план за възстановяване, направен „на кайма“ от Брюксел.

А смяната на Иван Гешев и реформата в прокуратурата. Това може да се превърне в големия успех или в големия провал на Кирил Петков и Асен Василев. Генералният проблем на завладяната държава е вездесъщият главен прокурор и неговата недосегаемост, пише „Сега”.

И от решаването на този пъзел зависи справянето с корупцията и превръщането на България в място, в което искаме да живеем.

За отстраняването на Гешев има достатъчно основания и за тях вече ни крещят и отвън. Иван Гешев няма намерение сам да се оттегли и нагло прехвърля собствените си грехове към всеки, който му поиска оставката.

Проверка по рама

Гешев услужливо пропуска, че недосегаеми са точно политиците, на които той и предшественикът му Сотир Цацаров продължават вярно да служат.

Повече от десетилетие обвинението е в позиция „ни чул, ни видял“ и спрямо записите с гласа на Бойко Борисов, в които се назначават „наши“ или се удрят неудобни.

Прокуратурата упорито не желае да разкрие коя е Мата Хари и откъде са пачките евро и кюлчетата злато в премиерската спалня.

Реалната промяна не дойде с нов парламент със стари играчи от задкулисието на първия ред.

Затова ключът към новата реалност е смяната на безконтролния главен прокурор и реформата в зависимата прокуратура.

Материалът Кой е големият тест пред правителството на Кирил Петков? е публикуван за пръв път на Новините Днес.

Магазин за Акумулатори

Народ

Игра на Богове -Възходът на падението

Related Articles

Back to top button