8.6 C
София
събота, март 25, 2023

Колумбия иска да се отърве от хипопотамите на Пабло Ескобар

ПРОЧЕТИ СЪЩО

Общо около 130 хипопотама живеят близо до бившата резиденция на Ескобар, на 200 километра от колумбийската столица. Всички те са потомци на четири хипопотама, изнесени нелегално от Африка от известен дилър на наркотици през 80-те години.
След смъртта на Пабло Ескобар от ръцете на полицията през 1993 г., луксозната вила е изоставена, но хипопотамите остават. Поради благоприятния климат и липсата на естествени врагове, тези животни, чието тегло може да достигне три тона, бързо увеличават популацията си.

Учените предупредиха, че инвазивните бозайници могат да навредят на дивата природа на Колумбия, по-специално чрез унищожаване на местообитанията на капибарите и морските крави. Миналата година властите в страната ги обявиха за вреден вид.
Хипопотамите се планират да бъдат уловени и изпратени в Индия и Мексико, където има подходящи условия за тяхното отглеждане. Според Лина Марсела де лос Риос Моралес, директор на отдела за хуманно отношение към животните към отдела за околна среда на департамент Антиокия, естественото местообитание на хипопотамите е, разбира се, Африка, но изпращането им в други региони на света все пак е по-хуманен от алтернативните варианти.
Проверка по рама

Филми онлайн без реклами

ПРОЧЕТИ СЪЩО

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ